IZBORNA SUBOTA

Novi predsjednik riječkog HDZ-a je Mile Biondić

14.04.2012 u 18:22

Bionic
Reading

Mile Biondić novi je predsjednik riječkog HDZ-a izabran na današnjoj ponovljenoj izbornoj skupštini riječke organizacije HDZ-a koja je trajala do kasno poslijepodne. Izabran je u drugom krugu glasovanja u kojem mu je protukandidat bio dr Nenad Srdoč. Biondiću je povjerenje dalo 126 izaslanika dok je Srdoč dobio 98 glasova. Za predsjednika riječkog HDZ-a kandidaturu su uz Biondića i Srdoča istakla još dvojica kandidata, Hrvoje Burić i Patrik Šegota, no nisu prošli u drugi izborni krug.

Sva četvorica bili su kandidati i na prije dva tjedna održanoj izbornoj skupštini koja je bila poništena zbog viška glasačkih listića u kutijama. Već tada su kazali da od kandidature ne odustaju, no iako se nagađalo, za čelnu funkciju gradskog HDZ-a osim njih nije bilo drugih kandidata.

Nakon poništene skupštine koju su riječki hadezeovci nazvali sramotom za stranku, a bilo je i tvrdnji da je riječ o 'izbornom inženjeringu' , zbog pritiska i prijetnji dijela predsjedničkih kandidata, neopozivu ostavku dao je dotadašnji predsjednik gradske organizacije stranke Bojan Hlača. Gradski HDZ je u međuvremenu vodio Josip Rupčić koji je po preuzimanju te dužnosti otklonio mogućnost svoje kandidature za čelno mjesto gradske organizacije i danas je vodio radno predsjedništvo Skupštine.