DILBER OTKRIO

'Novi ministar branitelja znat će se idući tjedan'

18.02.2016 u 11:26

Bionic
Reading

Gostujući u Studiju 4, članovi saborskog Odbora za ratne veterane Željko Dilber i Miro Bulj odgovorili su na pitanje kada ćemo dobiti novog ministra branitelja i hoće li se Ministarstvo branitelja ukinuti pripajanjem MORH-u

'Nezamislivo mi je u trenutačnoj situaciji govoriti o ukidanju Ministarstva branitelja. Nije mi jasno što je kolegu Ćorića potaknulo da u javnost iziđe s tom ishitrenom izjavom. Ime novog ministra znat će se sljedeći tjedan, a doći će iz redova HDZ-a. Osuđujem apsurdnu izjavu bivšeg ministra Matića da pitanje braniteljske populacije spada u domenu socijale', rekao je Dilber za HRT, dodavši da se u Vijeću za suradnju nikada nije ni načela tema o ukidanju. Glavni cilj novog ministra bit će, osim skrbi za socijalna i zdravstvena pitanja branitelja, promicanje istine o Domovinskom ratu, dodao je.

Miro Bulj, zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, također je potvrdio da se Ministarstvo neće ukidati. Izjava o ukidanju, bez obzira na to od koga je došla, više je nego neozbiljna, rekao je. Dodao je da će se zauzimati za to da se rad Ministarstva branitelja u što većoj mjeri decentralizira.