EASY JET PREDSTAVLJA

Novi letovi iz Zagreba za London i Pariz

08.07.2010 u 14:36

Bionic
Reading

Predstavnici niskotarifnog avioprijevoznika Easy Jet najavili su na današnjoj konferenciji za novinare uspostavu letova iz Zagreba za London i Pariz

Letovi u Pariz počinju 1. studenoga ove godine, a u London 11. veljače 2011. godine. Rezervacija su moguće od danas.

Zrakoplovi Easy Jeta za London Gatwick prometovat će pet puta tjedno, a tvrtka očekuje 65 tisuća putnika godišnje.

Letovi za Pariz obavljat će se četiri puta tjedno, uz očekivanih 55 tisuća putnika godišnje.

Easy Jet je prisutan na hrvatskom tržištu četiri godine, letovima iz Dubrovnika i Splita. Iz Dubrovnika leti na osam, a iz Splita na deset odredišta.

Marketinški menadžer Easy Jeta za Švicarsku, Austriju i istočnu Europu Peter Voels istaknuo je na konferenciji za novinare potencijal Hrvatske kao tržišta za niskotarifne prijevoznike, pri čemu je napomenuo da je udio niskotarifnih letova u Hrvatskoj samo 15 posto.

Kompanija po njegovim riječima u poslovanju u Hrvatskoj računa prvenstveno na nove korisnike avioprijevoza, a manje na one koji koriste tradicionalne zračne prijevoznike.

Državni tajnik u Ministarstvu turizma Željko Lenart izvijestio je kako se ove godine očekuje 580 tisuća turista koji će doputovati zrakoplovima, dok ih je prošle godine bilo 360 tisuća.

Prošle godine Ministarstvo turizma je sa 4,7 milijuna eura subvencioniralo avioprijevoznike u dovozu turista u Hrvatsku, a ove godine za to je predviđeno 7,8 milijuna eura. Dosad je pristiglo 115 zahtjeva, što je više nego dvostruko više nego prošle godine, kaže Lenart. Prijevoznike se subvencionira sa 20 eura po putniku.