JAKOVLJEVIĆ POSLAN NA ODMOR

Novi kancelar je kaštelirski župnik koji se sukobio s mještanima

12.08.2011 u 13:20

Bionic
Reading

Iako to službeno još nije potvrđeno, kancelar Biskupije porečko-pulske Ilija Jakovljević smijenjen je, a njegovu dužnost preuzima generalni vikar Marijan Kancijanić, o čemu već naveliko pričaju stanovnici Kaštelira i Labinaca, čiji je župnik

Glasnogovornik HBK Zvonimir Antić tu informaciju nije potvrdio ni demantirao, već nas je uputio na Biskupski ordinarijat u Poreču, u čijoj je ingerenciji razrješenje dosadašnjeg i imenovanje novog kancelara.

'Još ne mogu potvrditi ništa jer to ovisi o tome što će biskup odlučiti', kazao je u kratkom telefonskom javljanju generalni vikar Marijan Kancijanić, koji će navodno do daljnjega vršiti dužnost kancelara Biskupije porečko-pulske.

Prema riječima generalnog vikara Kancijanića, dosadašnji kancelar Ilija Jakovljević trenutno je, i to prema vlastitoj želji, na odmoru koji će trajati barem mjesec dana.

Kako spekuliraju župljani, Jakovljević je smijenjen najvjerojatnije zbog oštrog nastupa u medijima u 'slučaju Dajla' te je u neku ruku žrtveno janje. Mnogi se pitaju želi li time biskup Milovan ugoditi Vatikanu?

Generalni vikar Marijan Kancijanić župnik je u kaštelirskoj župi Sv. Kuzme i Damjana te u župi Sv. Ivana Krstitelja od 2004. godine. No nedavno je ozlovoljio svoje župljane dozvolivši postavljanje antena jednog teleoperatera na mjesni zvonik iz 1869. uz kaštelirsku crkvicu pa su organizirali potpisivanje peticije da bi spriječili njihovo postavljanje, što je odjeknulo i u medijima.