OČEVID U LUČANIMA

Novi incident u Srbiji: Eksplozija u tvornici oružja

25.06.2012 u 13:22

Bionic
Reading

U tvornici oružja Milan Blagojević u Lučanima, u Srbiji, jutros je oko 8.45 sati došlo do eksplozije. U trenutku eksplozije i pogonu je bilo osam radnika od kojih nije nitko ozbiljnije ozlijeđen

Kako navode srbijanski mediji, jedna se radnica požalila da uslijed detonacije ima problema sa sluhom te je upućena na daljnji pregled u bolnicu dok je drugi radnik zadobio ogrebotine od krhotina stakla.

Prema riječima direktora tvrtke Radoša Milovanovića eksplozija se dogodila na preši za proizvodnju raketnih goriva. Najavio je i da će proizvodnja u tvornici biti nastavljena već sutra na drugoj proizvodnoj liniji, ali i da će biti potrebno neko vrijeme da oštećeni stroj bude popravljen. Pojasnio je i da se radi o najopasnijem procesu proizvodnje kojim se radi sigurnosti upravlja s udaljenosti.

U međuvremenu policija provodi očevid kako bi utvrdila uzroke eksplozije.

Ovo je inače u svega nekoliko dana drugi incident u Srbiji vezan za tamošnju vojsku. Prošloga tjedna, tijekom vojne vježbe, došlo je do eksplozije na poligonu Pasuljanske livade kada su dva vojna kadeta smrtno stradali.