SVEČANA PRIMOPREDAJA

Novi hrvatski kontigent i medalje u Afganistanu

11.03.2012 u 17:39

Bionic
Reading

U kampu Warehouse u Kabulu, Afganistan, u nedjelju je održana svečana primopredaja između 18. i 19. hrvatskog kontingenta u operaciji ISAF te dodjela medalja NATO-a pripadnicima 18. HRVCON-a, priopćilo je Ministarstvo obrane

Primopredaji su nazočili zapovjednik Regionalnog zapovjedništva Capital turski brigadni general Levent Gözkaya, afganistanski brigadni general Sayed Ahmad Shah, te zapovjednici nacionalnih kontingenata Francuske, Njemačke, Novog Zelanda, Portugala, Mađarske, Bugarske te brojni drugi visoki uzvanici. Istom prilikom uručene su i medalje NATO-a za sudjelovanje u misiji pripadnicima HRVCON-a.

Predajući hrvatsku zastavu zapovjedniku 19. HRVCON-a brigadiru Tomislavu Galiću, zapovjednik 18. HRVCON-a brigadir Marijo Sambolec je rekao kako smo svjedoci ulaska operacije ISAF u ključnu fazu sigurnosne tranzicije koja će zahtijevati dodatne napore u izgradnji uvjeta za ostvarivanje stabilnosti i prosperiteta Islamske Republike Afganistan, navodi se u priopćenju.

Pozdravljajući pripadnike hrvatskih kontingenata u operaciji ISAF general Levent Gözkaya istaknuo je važnost hrvatskog angažmana i zahvalio see na profesionalnom pristupu i predanosti obavljanja zadaća u Regionalnom zapovjedništvu Capital. Brigadni general Sayed Ahmad Shah istaknuo je kako Afganistan poštuje napore međunarodne zajednice u izgradnji afganistanske vojske i policije.

Pozdravljajući nazočne kao novi zapovjednik 19. HRVCON-a brigadir Tomislav Galić je rekao kako je 18. HRVCON postavio visoke standarde, ali da će to biti profesionalni izazov i motiv za nove iskorake.

U sklopu svečanosti pripadnicima 18. HRVCON-a koji po prvi puta sudjeluju u operaciji ISAF dodijeljene su NATO-ove medalje.