RAFALI U ZAGREBU

Novi detalji pucnjave na Vukovarskoj: Nije povezana s nedavnim sukobom u Vukomercu

22.09.2018 u 11:30

Bionic
Reading

Građane Zagreba sinoć je uznemirila još jedna pucnjava, ovaj put na križanju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića. Policija je danas priopćila da nije povezana s nedavnim sukobom u zagrebačkom Vukomercu

'Jučer, 21. rujna oko 20.40 sati, na raskrižju Ulice grada Vukovara i Avenije Marina Držića došlo je do međusobnog sukoba u kojem je sudjelovalo više osoba. Na raskrižje su došli s dva osobna vozila gdje je iz osobnog vozila marke Seat bosanskih nacionalnih oznaka 32-godišnjak pucanjem iz vatrenog oružja teško ozlijedio 30-godišnjaka koji se dovezao osobnim vozilom marke Audi mađarskih nacionalnih oznaka. Ozlijeđeni 30-godišnjak sam je potražio liječničku pomoć u Klinici za traumatologiju, a 32-godišnjak je u službenim prostorijamana na kriminalističkom istraživanju. Po dovršetku kriminalističkog istraživanja ćemo Vas dodatno obavjestiti', stoji u priopćenju zagrebačke policije.

'Vezano za natpise u pojedinim medijima ovaj događaj ne dovodi se u vezu s događajem u Vukomercu 12. rujna 2018.', kažu iz policije.

U sukobu, koji se dogodio u petak oko 20,40 sati, sudjelovale su tri osobe, državljani Republike Hrvatske, no s prebivalištem u Mađarskoj, rekao je zamjenik načelnika PUZ-a Dubravko Teur na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je istaknuo i kako je do sukoba došlo između dvije osobe, od ranije poznatih policiji, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. Policija traga za trećom osobom koja je u bijegu. 'Vjerojatno će se ubrzo realizirati njegovo uhićenje', rekao je Teur.

Teur je naglasio da ovo nije sukob između romskih obitelji nego sukob dvije osobe.

Podsjetimo, nakon sinoćnje pucnjave načelnik VIII. policijske postaje Drago Barišić izjavio je kako je nekoliko osoba uhićeno, a iz Klinike za traumatologiju potrvrdili su da su zaprimili pacijenta s prostrijelnom ranom.

Za promet je bio zatvoren sjeverni dio Vukovarske u smjeru zapada do križanja s Držićevom.

  • +25
Pucnjava u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek