AUSTRALSKA OBDUKCIJA

Novi detalji o nasilnoj smrti Britt Lapthorne

19.04.2009 u 15:01

Bionic
Reading

Prema napisima australskih dnevnih novina Sydney Herald Sun, ekspertna medicinska vještačenja mogla bi poduprijeti teoriju da su na Brittino tijelo stavljeni utezi prije no što je bačeno u more kako ne bi isplivalo na površinu

Izvješće mrtvozornika iz Victorije u Australiji bilo je dobro čuvana tajna otkad je, krajem prošle godine, dovršeno. No, obitelj 21-godišnje Australke uvjerena je da njegovi rezultati idu u prilog tezi da je Brittina smrt bila nasilna, prenosi Večernji list.

Podsjetimo, Britt je nestala iz noćnog kluba Fuego u Dubrovniku 18. rujna prošle godine, a njezino tijelo pronađeno je u obližnjoj uvali 6. listopada. Prema rezultatima obdukcije obavljene u Australiji, tijelo je cijelo vrijeme od nestanka do pronalaska bilo u moru.

Dale Lapthorne, otac preminule Britt, izjavio je jučer, prenosi Herald Sun, da vjeruje da postoji velika mogućnost da su na tijelo njegove kćeri stavljeni utezi, pa da je ono isplivalo na površinu tek nakon raspadanja.

Patolog je, naime, Lapthorneovima rekao da bi tijelo njihove kćeri, u normalnim okolnostima isplivalo na površinu u roku od tri dana od utapanja, a ono je pronađeno tek 18 dana nakon nestanka.

Ipak, konstatirao je sa žaljenjem D. Lapthorne, australski patolog nije mogao dati nikakav konačan zaključak budući da su Brittini posmrtni ostaci pronađeni u visokom stadiju raspadanja.

Policijska istraga slučaja Lapthorne u Hrvatskoj i dalje traje, a obitelj dobiva informacije od hrvatske politike jednom mjesečno. Iako su policijski ronioci nedavno ponovno obišli mjesto gdje su pronađeni posmrtni ostaci mlade Australke, njezin otac najavljuje da će angažirati vlastite ronioce.

'Vjerujemo da je bacanje tijela u more bio strateški potez. Vjerujemo da su ovo mogli izvesti samo ljudi koji su jako dobro poznavali to područje i znali kako sakriti i riješiti se tijela, osobnih stvari i odjeće', ističe D. Lapthorne.