sedmi dan potrage

Novi detalji o kretanju mladih Splićana prije Matejeva nestanka; policija otkrila nedozvoljene tvari u njihovu smještaju?

06.01.2022 u 12:54

Bionic
Reading

Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović opisao je kretanje Mateja Periša prije nestanka i otkrio da su kod grupe mladića iz Splita pronađene nedozvoljene tvari. 'Policija je više nego inače uključena u potragu za mladićem iz Splita. Mi smatramo da je u pitanju dijete jer je osoba jako mlada. Tada se traga i van radnog vremena', istaknuo je Veljko Mijailović

Predsjednik policijskog sindikata otkrio je točno kretanje mladića i istaknuo činjenicu da je društvo iz Splita gotovo sat kasnije primijetilo da im prijatelja nema, piše Mondo.rs.

"Momci iz Splita su došli u Beograd 30. prosinca, a u smještaj na Dorćolu su ušli nešto prije 18 sati. U smještaju su već počeli konzumirati alkoholna pića. Oko 21 sat su otišli u restoran Ambar, gdje su također pili alkohol. Nastavili su provod u klubu Gotik, gdje su naručili veliku količinu alkohola", otkrio je detalje iz istrage Mijailović.

Mladići su po njegovim riječima konzumirali i opijate, od kojih je najopasniji bio speed. "Možete misliti kako je to utjecalo na njihova tijela. Alkohol plus narkotici. Matej je negdje oko 1:40 ustao od stola i naglo izašao. Činjenica je da su njegovi prijatelji skoro sat vremena kasnije primijetili da ga nema. Nestanak su prijavili sutradan popodne", otkriva Mijailović.

Naglašava da je policija od starta od njih dobijala šture informacije.

"Nisu spominjali opijate, jer Matejevog oca poznaju i vole, a on nije znao da mu sin konzumira drogu. Međutim, mi smo našli tragove u kombiju kojim su došli iz Hrvatske, kao i u smještaju u Beogradu. Konzumirali su drogu. Najverojatnije sva sedmorica. Tu drogu su donijeli sa sobom", navodi Mijailović.

  • +34
Beograd: Žandarmerija uz pomoć ronioca pretražuje rijeku Savu u potrazi za Matejem Perišem Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Kazao je i da je prije mjesec i pol Matej izgubio prijatelja te je i dalje bio potresen zbog toga. Naglasio je da policija savjesno radi svoj posao i da se samo mogu nadati da će mladića pronaći živog.

No, podsjeća Dnevnik.hr, danas se o svemu oglasio i viši javni tužitelj u Beogradu Nenad Stefanović, koji je poručio kako Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Više javno tužiteljstvo u Beogradu jedini daju i davat će službene informacije o potrazi za nestalim državljaninom Hrvatske, Matejem Perišem. Tvrdnje čelnika sindikata treba stoga također uzeti s rezervom.

Policija ušla u trag 'dvojniku' Mateja Periša i djevojci u bijelom

Kako Blic neslužbeno saznaje, policijskom istragom je utvrđeno da su na snimci trčanja, gdje se pojavljuje i djevojka u bijelom džemperu ili jakni, dva različita mladića - jedan je Matej Periš koji se pojavljuje na početku snimke, u bijelim tenisicama, a drugi je njegov svojevrsni 'dvojnik', mladić koji je te prosinačke noći također nosio samo crnu majicu s kratkim rukavima, ali crne tenisice s bijelim džonom.

Pogled na Beton Halu i klub Gotik u kojem je zadnji put viđen Matej Periš Izvor: Pixsell / Autor: Milan Maricic/ATAImages

Izvor Blica objašnjava da je utvrđeno da drugi mladić nema nikakve veze sa slučajem nestanka Mateja Periša, kao ni osoba u bijelom koja trči pored njega, i da su se slučajno zatekli u Travničkoj ulici nekoliko sekundi nakon što je tuda protrčao mladi Splićanin.

'Radi se o velikoj slučajnosti da su se u hladnoj noći dvojica mladića toliko sličnog stasa i oblačenja trčeći mimoišla u razmaku od nekoliko sekundi. O velikoj slučajnosti, ali ipak samo slučajnosti', kaže sugovornik Blica.