LUKSUZ NA ŠALTERIMA

Nove odore Croata za Finu - 300 tisuća kuna

10.09.2009 u 07:30

Bionic
Reading

Djelatnici na šalterima hrvatske Financijske agencije (Fina) dobili su nove službene odore – košulje, šalove (žene) i kravate (muškarci), a potpisuje ih Croata, proizvođač luksuznih kravata i šalova od svile. Riječ je o poslu koji je državna tvrtka Fina platila 297.000 kuna

Nove, luksuzne uniforme dobila je većina šalterskih radnika, gotovo njih 500. Cijena bi, dakle, po kompletu bila oko 600 kuna. Prema riječima Željke Foriš iz Fininog Sektora komunikacija i marketinga, tvrtka Potomac (vlasnik ekskluzivne marke Croata) izradu službenih odori dobila je na javnom natječaju, i to kao najbolji od četiri ponuditelja.

Država u svili 

Croatine službene odore nose radnici mnogih uspješnih privatnih kompanija i banaka, ali i brojnih državnih tvrtki i institucija: Croatia Airlines, Zagrebački velesajam, Đuro Đaković, Ured predsjednika, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo obrane, Fina, Carina, Hrvatske vode, NK Dinamo, NK Hajduk

Foriš naglašava da je Fina nabavila nove uniforme 'u cilju povećanja kvalitete pružanja usluge u poslovnicama i približavanja općeprihvaćenim standardima poslovne komunikacije s klijentima' te da su dizajnirane su u skladu s Fininim korporativnim bojama i vizualnim identitetom.

'Riječ je o projektu primjene i obveze pridržavanja korištenja poslovne odjeće šalterskih radnika koji je već duže vrijeme u tijeku i koji otprije ima definiran budžet' – ističe Foriš i dodaje da je javni natječaj raspisan u 29. prosinca prošle godine, a ugovor s Potomacom potpisan 24. ožujka ove godine.

Nabavku luksuznih službenih odora Fina je, dakle, obavila u razdoblju u kojemu hrvatska Vlada - vlasnica Financijske agencije koja poziva na opću štednju, nije priznavala ni krizu ni recesiju.

Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever ističe da je nije primjereno da Fina, kao državna tvrtka, kupuje luksuzne službene odore u trenutku kada je cijela Hrvatska u krizi i kada njezini radnici strahuju od otkaza. Sever je, naime, još u kolovozu javnost alarmirao da bi 1. listopada u Fini bez posla trebalo ostati više od tisuću ljudi.

Fina se nalazi u društvu sedam državnih tvrtki-gubitaša koje su poslovale u ukupnom minusu od 387,4 milijuna kuna. Na naš tekst reagirala je tvrtka Potomac čiji osvrt na tekst u cjelosti možete pročitati ovdje.