GUŽVA NA ZAGREBAČKOM MORU

Nove cijene i novi sustav naplate parkiranja na Jarunu

18.03.2013 u 15:14

Bionic
Reading

Nove cijene i novi sustav naplate uvodi se za parkiranje na Jarunu, u prostoru Športsko- rekreacijskog centra

To bi trebalo smanjiti gužve koje nastaju krajem dana kada većina građana odlazi s Jaruna. 'Prije dva tjedna je kulminiralo kada je bio onaj vikend s lijepim vremenom. Tada se, kao što je uobičajeno vikendima poslijepodne kada na Jarun dođe velik broj građana koji tamo provode svoje poslijepodne, javi problem što svi odjednom krenu prema izlazu onda kada sunce zađe', poručio je Damir Pečenković, voditelj prodaje podružnice Športski objekti i naglasio kako se zbog tog višegodišnjeg problema uvodi dnevna karta, koja će radnim danom koštati 5 kuna, od 6 do 21 sat, te vikendom 10 kuna.

'Korisnici to neće iskoristiti u negativnom kontekstu i da će više platiti. Za deset kuna preko vikenda se može ući i ostati. Nema više onog opterećenja, idem jer mi ističe još jedan sat za pet minuta, nego uđete i onda ste na miru. A u principu će svima doći na isto', pojašnjava Pečenković.

Cijena noćne karte u vremenu od 21 do 6 sati ostat će ista, 10 kuna. 15-minutni ulazak i izlazak bez plaćanja karte se ukida. 'Što se tiče ekonomske strane prihoda podružnice, mi smo radili nekakve projekcije gdje ćemo biti u principu u granici kako je to bilo i prije', istaknuo je Pečenković.

Osim toga, zbog uvođenja fiskalizacije i bržeg i prometnijeg sustava naplate, dnevna karta će se plaćati na ulazu. 'Prilagodili smo infrastrukturu novom sustavu naplate i naša procjena je da ćemo, s ovim postojećim brojem rampi koje imamo, to moći najnormalnije servisirati', naglasio je Pečenković. Isti sustav vrijedi i kod sportskog parka Mladosti. Dnevna karta, tj. jednokratni ulaz iznosi 5 kuna, a noću 10 kuna.