AFERA HEP

'Novac se u kutijama odnosio u HDZ'

07.09.2010 u 10:18

Bionic
Reading

Ivan Mravak, bivši predsjednik Uprave HEP-a, koji je pritvoren zbog sumnje da je počinio brojne nezakonitosti za svog mandata na toj funkciji, nastavio je i prošli tjedan surađivati s istražiteljima Uskoka

Njegov odvjetnik Branko Šerić za Nacional je izjavio: “Obranu svog klijenta bazirat ću prije svega na njegovu iskazu Uskoku. Iskaz će potpuno rasvijetliti politički kontekst unutar kojeg se Mravak nalazio i unutar kojeg je djelovao u HEP-u. Na temelju toga će se zaključivati je li on djelovao samostalno ili je bio vojnik partije.”

Osobe bliske Mravku ispričale su da je on istražiteljima Uskoka odlučio vrlo detaljno ispričati sve okolnosti u kojima je on tijekom punih pet godina bio predsjednik Uprave HEP-a. Već se sada može sa sigurnošću tvrditi da Mravak za utjecaj na donošenje spornih poslovnih odluka neće teretiti samo bivšeg premijera Ivu Sanadera, nego i Mladena Barišića, bivšeg blagajnika HDZ-a, inače upletenog i u brojne druge afere koje se sada istražuju.

“Kada se dijelio kolač, tada nije samo HDZ imao svoje posrednike, nego je svoje ljude u takvim situacijama imao i HSS. Točno se znala pozadina svakog spornog posla, tko ga je gurao, kako se izvlačio profit i kamo je odlazio. Nakon nekih takvih poslova gotovina se doslovno u velikim kartonskim kutijama odnosila u središnjicu HDZ-a”, izjavio je izvor blizak Mravku.