GORAN MARIĆ UVJERAVA

'Novac od Sanaderovog BMW-a nije u HDZ-u'

25.11.2010 u 09:58

Bionic
Reading

Zastupnik HDZ-a Goran Marić tvrdi da novac od prodaje 4,2 milijuna kuna vrijednog BMW-a bivšeg premijera Ive Sanadera nije završio na računu HDZ-a, što izravno inkriminira Sanadera i dokazuje postojanje crnih fondova, piše Večernji list

Blindirani BMW koji si je Ivo Sanader kupio usred ozbiljne gospodarske krize još kao premijer, jedna je od točaka istrage o isisavanju državnog novca, piše Večernjak.

Usred saborske rasprave o izvještaju Državne revizije o kontroli političkih stranaka, HNS-ov zastupnik Goran Beus Richembergh postavio je pitanje o Sanaderovom BMW-u.

Državnu revizoricu Šimu Krasić upozorio je da je u izvješću za 2008. zaključila da je HDZ nabavio sporni automobil i platio carinu za njega, ali nije bila izražena njegova nabavna vrijednost. Rekla je da će njegova nabavna vrijednost biti navedena u izvješću za iduću godinu, ali tog podatka opet nije bilo.

Tada je HDZ-ov zastupnik Goran Marić otkrio da na žiroračun HDZ-a nije sjela ni lipa od prodaje BMW-a.

Sve upućuje na to da je Sanader uzeo 4,2 milijuna kuna iz crnog fonda te da je novac koji je dobiven nakon prodaje auta otišao u nelegalni fond. Taj je zaključak potvrdio Večernjaku i izvor upućen u istrage o isisavanju državnog novca koje USKOK privodi kraju.

Kaže da je Sanader kupio BMW bez znanja ljudi iz vrha HDZ-a te da je o okolnostima kupnje blindiranog vozila u USKOK-u bila ispitana bivša šefica računovodstva u HDZ-u.