AMNEZIJA SLOVENSKOG PREMIJERA

Nova sramota Janeza Janše: Napao nizozemsku eurozastupnicu da je izmislila njegovu čestitku Trumpu, pa dobio što je tražio

10.01.2021 u 10:33

Bionic
Reading

Gubitak pamćenja česta je boljka populistički nastrojenih političara, a najnoviji primjer slovenski je premijer Janez Janša koji je mislio da će se njegova preuranjena čestitka odlazećem američkom predsjedniku Donaldu Trumpu vremenom zaboraviti. Srećom, u vremenu društvenih mreža takvo nešto je nemoguće

Podsjetimo, slovenski premijer je nadmeno čestitao Donaldu Trumpu pobjedu na američkim predsjedničkim izborima u samoj izbornoj noći, dok su se glasovi još prebrojavali.

Napisao je tada na Twitteru: 'Prilično je jasno da je američki narod izabrao Donalda Trumpa i Mikea Pencea na još četiri godine. Što više vodeći mediji budu odgađali i osporavali činjenice, to će veći predsjednikov trijumf biti'.

Janša je u međuvremenu, naravno, obrisao taj tweet, no korisnici ove mreže u međuvremenu su ga arhivirali i svako malo podsjećali slovenskog premijera na njegov gaf.

Do sada se Janša, koji sam održava svoj profil na Twitteru, na takve provokacije nije obazirao. Sve dok se u subotu nije javila Sophie in 't Veld, voditeljica frakcije nizozemske stranke D66 u Europskom parlamentu koja pripada grupaciji liberala ALDE.

'Ako mislite da je Orban jedina glavobolja za EPP (konzervativna grupacija u EU parlamentu), sjetite se samo tweetova slovenskog premijera Janše koji je čestitao Trumpu, a još nije čestitao Bidenu. Imajte na umu: Slovenija preuzima predsjedanje EU u srpnju 2021.', napisala je in 't Veld na Twitteru.

Janša joj je na to cinično odgovorio: 'Gospođice, možete li mi konačno pokazati tu moju 'čestitku' Trumpu koju ste vi i vaši 'istinoljubivi' prijatelji izmislili?'

Odgovor nizozemske europarlamentarke nije trebalo dugo čekati. 'Poštovani premijeru, kakva čast što mi odgovarate u subotu navečer! Kao odgovor na vaše pitanje, prilažem vam snimku zaslona vašeg tweeta od 5. studenog. Nije izmišljen, nego je vaš tweet', napisala je nizozemska europarlamentarka.