PRIPREMAJU AKCIJE

Nova runda pregovora o plaćama u zdravstvu: 'Mogu vladini pregovarači govoriti što žele, ali mi od financijskog dijela ne odustajemo'

28.08.2019 u 07:40

Bionic
Reading

Danas se nastavljaju pregovori predstavnika Vlade i sindikata iz sektora zdravstva o plaćama

Brankica Grgurić iz Sindikata medicinskih sestara kazala je kako sindikati u slučaju da Vlada ne pristane na financijski dio, odnosno povećanje plaće prema već parafiranom dogovoru pripremaju akcije.

Predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi Stjepan Topolnjak kazao je kako je siguran da Vlada kupuje vrijeme. 'Od financijskog dijela ne odustajemo, od dogovorenog i parafiranog dijela kolektivnog ugovora', rekao je Topolnjak, prenosi N1.

'Mi očekujemo da do 15.9. imamo značajne, ne značajne nego puno veće pomake nego što smo u sadašnjem stanju', rekao je Topolnjak.

'Nastavljamo rundu pregovora u srijedu u 13 sati. Ono što naš zahtjev ostaje i dalje, mi zasad samo prolazimo članke naših zahtjeva - nećemo dalje puno inzistirati na tim člancima koje smo dogovorili, ali onaj financijski dio - na tome ćemo drviti i dalje', rekao je Toplolnjak i dodao: 'Mogu vladini pregovarači govoriti što žele, ali mi od financijskog dijela ne odustajemo'.

Topolnjak je rekao kako ovog tjedna još neće pokretati akcije jer imaju pregovore još u srijedu, a očekuju da će biti i u petak.