IMIGRANTSKA KRIZA

Nova nesreća vlaka Eurostar: Egipćanin žrtva strujnog udara

29.07.2015 u 22:31

Bionic
Reading

Nakon strujnog udara tijekom pokušaja da se prebaci u vlak Eurostar, egipatski se mladić u Parizu bori za život, doznaje se od medicinskih izvora u srijedu, što je nova nesreća na vlaku kojim se ilegalni imigranti pokušavaju prebaciti do Velike Britanije.

Drama se dogodila u srijedu poslijepodne na željezničkoj postaji Gare du Nord iz koje prometuju vlakovi na liniji Pariz-London.

Prema izvoru bliskom istrazi, 17-godišnjak je žrtva strujnog udara nakon što je skočio na krov Eurostara s jednog regionalnog vlaka.

Prebačen je u bolnicu i bori se za život.

Tvrtka Eurostar je objavila rano poslijepodne da su nastale poteškoće u prometu nakon kvara povezanog s nesrećom.

Taj novi incident dogodio se manje od 24 sata nakon što je sudanski imigrant poginuo u Eurotunnelu u pokušaju da stigne do Velike Britanije na srijedu u Calaisu.

Zbog toga su u utorak razgovarali francuski ministar unutarnjih poslova Bernard Cazeneuve i britanska ministrica unutarnjih poslova Theresa May koja je najavila da će Velika Britanija sa sedam milijuna funti pomoći u osiguravanju tunela s francuske strane.

Eurotunnel je prošli tjedan zatražio od francuske i britanske strane odštetu kako bi kompenzirao troškove sigurnosti i prekida prometa vezanog uz valove migranata.