OBJAVIO RAT KORUPCIJI

Nova meta talijanske mafije: papa Franjo!

14.11.2013 u 10:54

Bionic
Reading

Papa Franjo postao je meta mafije nakon što je započeo kampanju protiv korupcije, piše The Guardian

Papin križarski rat protiv korupcije učinio ga je metom talijanskih svemoćnih mafijaških klanova, upozorio je glavni tužitelj protiv mafije.

Nicola Gratteri, koji vodi borbu protiv kalabrijske mafije u sjeni, 'Ndrangheta, izjavio je u srijedu da je papin pokušaj uvođenja transparentnosti u Vatikan uznemirio mafijaške bijele ovratnike koji posluju s korumpiranim prelatima, piše The Guardian.

'Ukoliko bude smetao mafijaškim bossovima na putu, oni neće oklijevati. Ne znam jesu li organizirani kriminalci u stanju učiniti nešto, ali sigurno razmišljaju o tome. Oni mogu biti opasni', upozorio je Gratteri i dodao kako je istraživanje pokazalo da je 88 posto osuđenih mafijaša religiozno.

'Prije ubojstva član 'Ndranghetae moli. Traži zaštitu od Gospe', rekao je Gratteri i naglasio kako mafijaši ne smatraju da rade nešto loše.

Gratteri je također napao biskupe i svećenike u južnoj Italiji koji daju legitimitet mafiji i druže se s njihovim šefovima.

''Ndrangheta i Crkva hodaju ruku pod ruku', dodao je Gratteri.

Podsjećamo, papa Franjo je tijekom ovotjedne strastvene propovijedi citirao odlomak iz Biblije u kojem stoji kako neki grešnici zaslužuju biti vezani za kamen i bačeni u more.

Katolički vjerski vođa je rekao kako kršćani koji su donirali novac za crkvu, ali su ga ukrali od države, vode 'dvostruki život' i da su grešnici koji bi trebali biti kažnjeni.