ČEDO PRODANOVIĆ

'Nova istraga protiv Sanadera je klišej koji se učestalo ponavlja'

23.04.2012 u 13:39

Bionic
Reading

Navode da se protiv Ive Sanadera vodi nova istraga, pod sumnjom da je oštetio državu za 26,4 milijuna kuna prodajom zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu, komentirao je Sanaderov odvjetnik Čedo Prodanović nazvavši tu istragu 'klišejom koji se učestalo ponavlja'

Odvjetnik Čedo Prodanović kazao je da još uvijek nema nikakvu službenu potvrdu da se protiv Sanadera otvorila nova istraga, ali da taj postupak vide 'na tragu jednog klišeja koji se ponavlja već osmi put'.

'Ne vidim u tome neke velike probleme, ali naravno da to opterećuje obranu i u ovim sadašnjim postupcima i tome ne vidimo kraja. Sanader će, kad za to dođe vrijeme, na adekvatan način iznijeti protuargumente', rekao je Prodanović nakon novog ročišta na suđenju za Fimi Mediju.

Naime, prije nekoliko dana uhićen je bivši HDZ-ov zastupnik Stjepan Fiolić zbog sumnje da je malverzacijama oko prodaje poslovne zgrade u Planinskoj ulici u Zagrebu oštetio proračun za 26,4 milijuna kuna. Navodno se istraga u tom slučaju vodi i protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Petra Čobankovića, bivšeg premijera Ive Sanadera i jednog sudskog vještaka

Podsjetimo, protiv Sanadera se na sudu već vode tri postupka u aferama INA-MOL, Hypo i Fimi Medija, a još su otvorene istrage u slučajevima DIOKI i HEP.