AUTOBUS UKLONJEN

Normalizacija prometa na autocesti A1

23.06.2012 u 15:41

Bionic
Reading

U 14,15 minuta autocestom A1 iz pravca mora prema Zagrebu pušten je promet koji je bio u prekidu od noćas u 3 sata i 45 minuta kada se dogodila teška prometna nesreča i uzrokovala potpuni prekid prometa

Pravac od sjevera prema jugu još nije osposobljen za puštanje prometa, ali se očekuje da će se to dogoditi najkasnije u 15.15 sati.

Prema riječima direktora Milana Stankovića iz Hrvatskih autocesta, velika je dizalica uklonila autobus s prometnice, no potrebno je još potpuno očistiti sve tri prometne trake da bi se i u pravcu juga promet mogao pustiti na siguran način.

Konzulica Češke Republike u Hrvatskoj Jindra Mala kazala je novinarima da je češka javnost potresena ovom prometnom nesrećom u kojoj je poginulo osam, a ranjeno 43 čeških turista koji su putovali na odmor u Bašku Vodu.

U ovom trenutku potrebno je obaviti identifikaciju preminulih osoba i njihov transport u Češku, a za sad je poznato sa sigurnošću samo da je jedna od poginulih osoba i vozač autobusa.

Dio ozlijeđenih bit će transportiran helikopterom i sanitetskim vozilima, a u suradnji s ministarstvom vanjskih poslova dviju država organizirat će se prijevoz i svih preostalih putnika.

U ogulinsku bolnicu došli su rano popodne ministri zdravlja, unutarnjih poslova i turizma Veljko Ostojić, Ranko Ostojić i Rajko Ostojić.