ODVJETNIK POTVRDIO

Norac će tražiti prijevremeno puštanje iz zatvora

23.01.2011 u 11:19

Bionic
Reading

Odvjetnik umirovljenog generala Mirka Norca, koji se nalazi na odsluženju zatvorske kazne, Vlatko Nuić potvrdio je danas Hini da će uskoro zatražiti prijevremeno puštanje na slobodu za svog branjenika budući će u veljači izdržati dvije trećine kazne

Nuić je rekao da to omogućuju odredbe haaškog i hrvatskog zakonodavstva i da na temelju dosadašnje prakse očekuje povoljno rješenje tog zahtjeva.

Očekujemo da će se molba razmotriti i odluka donijeti u prvom polugodištu, kazao je odvjetnik Nuić i napomenuo da to ovisi o sjednici komisije za uvjetni otpust.

Očekujemo da će se na Mirka Norca primjenjivati isti kriteriji koji su se primjenjivali i za druge i koji su već pušteni na slobodu, a suđeni su po haaškim optužnicama. Praksa je da se udovoljava takvim zahtjevima nakon dvije trećine odslužene kazne i vidjet ćemo kako će komisija odlučiti, rekao je Nuić.

Norac je za ratne zločine na gospićkom području pravomoćno osuđen na 12, a za zločine u Medačkom džepu na šest godina i te kazne su objedinjene u maksimalnu kaznu od 15 godina.