IZBJEGNUTA TRAGEDIJA

Nogom onesvijestio vozača busa krcatog putnicima

03.05.2011 u 15:44

Bionic
Reading

Riječki policajci pronašli su dvojicu maloljetnika koji su protekle subote galamili u gradskom autobusu, a potom izudarali 53-godišnjeg vozača

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške tjelesne ozljede, nad maloljetnicima je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da su vozeći se u kasnim večernjim satima u Autotrolejevom autobusu s

Pećina prema centru Rijeke, pjevali i galamili.

Iz autobusa su izašli na Fiumari, no u njega ubacili plastičnu bocu. Kada ih je vozač autobusa opomenuo, vratili su se u autobus te mu zadali više udaraca u predjelu glave, priopćeno je iz policije.

Liječnička pomoć vozaču je pružena na HMT-u Rijeka, gdje je konstatirano da je zadobio lakše tjelesne ozljede, a oba maloljetnika kazneno su prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Rijeci.

Kristina Danilović-Prijić
, glasnogovornica Autotroleja, dodaje da su maloljetnici od vozača, kojemu je to bila zadnja vožnja te je planirao autobus parkirati u garažu na Delti, zatražili da ih preveze do Žabice, nakon čega su ga bocom izudarali po glavi.

No, to je samo kap u čaši. ‘Bespovodno razbijanje gradskih autobusa postaje svakodnevnica, a od početka ove godine, bilježimo, nažalost, čak 15-ak napada na vozače’, kaže Danilović-Prijić i apelira na javnost da to više ne čini jer autobusi služe svima nama. Ističe dobru suradnju s policijom koja izlazi na svaki poziv i uglavnom uspije pronaći napadače, no materijalna šteta počinjena na gradskim autobusima je ogromna.

I jučer su, kaže, dvije muške osobe, kamenjem razbili zadnja svjetla na autobusu br. 7, početkom travnja dvojica su u noćnim satima u Novom naselju Krnjevo istrčala pred autobus i počela ga zasipavati smjesom iz vatrogasnih aparata, nakon čega su ga razbila kamenjem.

Primjera je zaista mnogo, no za izdvojiti je svakako incident koji se dogodio u petak, 22. travnja, oko 17 sati, kada se u autobus, na stanici kod Tuša na Pehlinu, ukrcao jedan Rom od kojeg je vozač zatražio da mu pokaže kartu.

Ovaj to nije učinio, već ga je nogom udario u glavu, nakon čega je vozač za volanom pao u nesvijest. Probudio se tek u kolima Hitne pomoći s brojnim hematomima po glavi. Sreća u nesreći je, kaže glasnogovornica Autotroleja, da je prije no što je zadobio udarac podigao ručnu kočnicu jer se autobus nalazio na izrazito strmoj cesti i bio je pun ljudi.