NASILNIK JELEN

Noćna pucnjava i dvosatna potjera po Omišu

19.01.2011 u 12:19

Bionic
Reading

Omišanin poznat po brojnim nasilničkim djelima pucao je u sugrađanina kojega je još prije dvije godine prvu put isprebijao, a onda se dao u bijeg

Tonči Škorić, 41-godišnji Omišanin, u utorak navečer s nekoliko hitaca iz pištolja pokušao je ubiti sugrađanina Petra Gajića (55) nasred ulice, navodno zbog prijašnjih razmirica. Pucao je u njegovom smjeru nekoliko puta, a potom se dao u

dvosatni bijeg od policije.

Kako doznajemo, u potjeru se uključila i interventna policija, koja ga je puna dva sata nakon incidenta pronašla u njegovom stanu. Po službenim informacijama, Škorić je 'dragovoljno izašao iz stana', a tek potom je nad njim primijenjena prisila te je priveden u policijsku postaju. Imao je 1,73 promila alkohola u krvi.

O motivima napada zasad se ne govori, no očito je da doista postoje nerazjašnjeni odnosi između njih dvojice: prije godinu i pol Škorić je već bio napao Gajića, ovaj put vlastitim rukama, pa ga je s 2,35 promila alkohola divljački izudarao šakama i nogama. Premda je napadnuti zaradio potres mozga, napadač je tek prekršajno prijavljen.

U policijskoj evidenciji Škorić ima zabilježena još dva teška incidenta: početkom devedesetih u jednom kafiću teško je ozlijedio tada 68-godišnjeg Deana Petrovića, dok se 2003. godine obrušio na 72-godišnjeg Antu Nevistića. Nasred ulice srušio ga je s bicikla, navodno iziritiran njegovim dobacivanjem djecu koja su se nalazila u blizini, pa ga toliko iscipelario da je nesretnik završio u komi, a u bolnici je dodatno pretrpio i moždani udar.

Čovjek je, dakle, otprije dobro poznat policiji, no očito ga nitko ne uspijeva spriječiti u nasilničkim pohodima. Kao i svi veliki razbijači, Škorić je već zaradio i nadimak na ulici. Zovu ga Jelen.