DRAMA U TVORNICI ČOKOLADE

Njemačkoj prijeti smrtonosni otrovni oblak!

16.10.2012 u 11:00

Bionic
Reading

Nakon nesreće u tvornici moćne kompanije Kraft Foods, koja proizvodi i poznatu čokoladu Milka, Njemačkoj prijeti veliki otrovni oblak smrtonosnih kemikalija, zbog čega su zatvoreni obližnji autoput A7, kao i sve škole i vrtići

Kako javlja njemačka televizija NDR, gradić Bad Fallingbostel u njemačkoj pokrajini Niedersachsen je u panici! Naime, u tamošnjoj tvornici kompanije Kraft Foods (koja, između ostaloga, proizvodi čokoladu Milka) dogodila se sinoć nesreća na poslu koja je rezultirala formiranjem otrovnog oblaka koji sada prijeti cijelom tom području. Radnici su pogreškom pomiješali opasne kiseline, koji su onda počele isparavati. Tako je nastao otrovni oblak žute boje koji predstavlja potencijalno veliku opasnost za zdravlje ljudi.

Policija je ubrzo zatvorila obližnji autoput A7, zaustavljen je i željeznički promet u okolini, a sve škole i vrtići u Bad Fallingbostelu su danas zatvoreni. U međuvremenu je evakuirana tvornica i oni koji žive u blizini te je oko dvije tisuće ljudi sada u privremenom smještaju. Policija je upozorila javnost da udisanje žutih para može izazvati ozbiljna oštećenja pluća, kao i da je opasan dodir otrovne pare s kožom.

Na mjestu nesreće se i sada nalazi oko stotinu policajaca, vatrogasaca i drugih stručnjaka, no glasnogovornik vatrogasne službe Stephan Meier ističe da se ljude mora mijenjati svakih 20 minuta zbog visoke otrovnosti žute pare.