ČAK 200 MILIJUNA EURA

Njemačko gospodarstvo gubi milijune jer zaposleni u radno vrijeme gledaju nogomet

27.06.2018 u 16:45

Bionic
Reading

Odlučujuća utakmica skupine F između Njemačke i Južne Koreje, njemačko bi gospodarstvo mogla koštati između 130 i 200 milijuna eura jer se utakmica igra za vrijeme regularnog radnog vremena u Njemačkoj, javlja medijska grupa Funke u srijedu

'Ako samo svaki drugi zaposleni, koji se u tom trenutku nalazi na radnom mjestu, bude gledao utakmicu koja počinje u 16 sati, i ako zaposleni ne budu ostali dulje na poslu kako bi nadoknadili izgubljeni sat, to bi njemačko gospodarstvo moglo stajati između 130 i 200 milijuna eura', javlja Funke grupa pozivajući se na istraživanja Instituta njemačkog gospodarstva (IW).

Sličan fenomen je već uočen i na posljednjim velikim nogometnim natjecanjima. No stručnjaci istodobno ističu i aspekt zajedništva, 'team buildinga' koji se stvara tijekom zajedničkog gledanja utakmice, što opet po sebi može polučiti pozitivne efekte na produktivnost.

'Ne radi se uvijek samo o novcu nego o teambulidingu. I nema ništa bolje od zajedničkog gledanja utakmice njemačke momčadi', kaže Christoph Schröder iz IW-a. I dodaje: 'ostaje nada da će Njemačka pobijediti'.

  • +16
SP 2018., skupina F: Južna Koreja - Njemačka (navijači) Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia