LOPOVI NOVOG DOBA

Njemački voćari se žale: Električni biciklisti nam masovno kradu voće!

12.10.2021 u 20:52

Bionic
Reading

Prilika čini lopova, kaže jedna uzrečica, a najbolji dokaz toga jest priča s juga Njemačke, gdje predstavnici voćarskih udruga upozoravaju kako im turisti na električnim biciklima sve više brste vinograde i voćnjake

Kako donosi Süddeutsche Zeitung, ova praksa na Majni i Bodenskom jezeru toliko je raširena da su voćarske udruge oglasile zvono za uzbunu.

'Nedavno je pobran jedan cijeli vinograd', žali se savezno udruženje voćara Baden-Württemberga, a kažu da im uz grožđe najčešće beru jabuke i šljive.

Voćari su uvjereni da su krivi biciklisti, jer se krađe najčešće događaju upravo u zonama gdje prolaze biciklističke staze, poput poznatog dijela toka Majne po imenu Mainschleife, ali i kraj Bodenskog jezera.

Domaćini savjetuju kako se ponašati u vinskim regijama uz Majnu Izvor: Društvene mreže / Autor: Volkacher Mainschleife

Kažu kako je ova praksa izrazito raširena od pandemije koronavirusa, kad su ljudi masovnije krenuli biciklirati u prirodi. Još konkretnije, odgovornima smatraju električne bicikliste, jer oni mogu brzo nestati s poprišta krađe.

'Često je to spontani impuls jer jabuka izgleda tako ukusno. No, događa se i da pretjeraju te odnesu previše voća', kažu iz udruženja voćara.