APOKALIPSA DANAS

Njemački tinejdžer dugo planirao napad na školu

21.09.2009 u 21:35

Bionic
Reading

Njemački 18-godišnjak koji je prošlog tjedna u svojoj školi bacio molotovljeve koktele ranivši deset osoba, namjeravao je ubiti što je više učenika i nastavnika, rekli su u ponedjeljak tužitelji

Tužitelji su rekli da je učenik, koji je u srednjoj školi u Ansbachu teško ozlijedio dvije djevojke, svoj napad planirao mjesecima i upisao ga u svom dnevniku pod nazivom 'Apokalipsa danas'

'On je svoje motive objasnio mržnjom prema ljudima općenito, a posebice prema školi', rekla je tužiteljica Gudrun Lehnberger na konferenciji za tisak referirajući se na tekstove nađeni u prijenosnom računalu napadača.

'On je rekao da osjeća kako se prema njemu u školi i društvu nepošteno postupa, osjećao se otuđenim i podcijenjenim', rekla je.

Tinejdžer, naoružan sjekirom, noževima i s pet molotovljevih koktela, prošli je četvrtak bacio molotvoljeve koktele u dvjema učionicama i niz stubište škole i napao učenike dok su pokušavali pobjeći iz goruće zgrade.

Policija ga je ustrijelila s tri metka kada im je zaprijetio nožem. Bio je u komi do ponedjeljka, kako je objavila bolnica, a još se nalazi u kritičnom stanju.