covid-19

Njemački ministar vanjskih poslova Maas u karanteni

23.09.2020 u 15:52

Bionic
Reading

Njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas se nalazi u samoizolaciji nakon što je kod jednog njegovog tjelohranitelja dijagnosticiran koronavirus, priopćilo je u srijedu ministarstvo vanjskih poslova Njemačke

"Ministar vanjskih poslova je danas, zbog zaraze koronavirusom jednog člana njegovog tima tjelohranitelja, stupio u samoizolaciju shodno zakonu o zaštiti od zaraza", stoji u priopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Kako nadalje stoji u priopćenju, ministar Maas je danas i testiran na koronavirus, a ovaj prvi test je negativan.

Zbog karantene Maas (Socijaldemokratska stranka Njemačke, SPD) je otkazao i svoje putovanje u Jordan, gdje se trebao sastati sa svojim kolegama iz Francuske, Egipta i Jordana. Sada se provjerava mogućnost organiziranja videokonferencije.

Ministarstvo u suradnji sa zdravstvenim službama utvrđuje koje su još osobe pogođene mjerama zbog kontakta sa zaraženim tjelohraniteljem.

Maas nije prvi član njemačke vlade koji je bio prisiljen na karantenu. I njemačka kancelarka Angela Merkel je krajem ožujka, nakon kontakta sa zaraženim liječnikom, dva tjedna radila iz kućnog ureda.

Samit EU, koji je trebao biti održan ovog tjedna, odgođen je na tjedan dana zbog toga što se predsjednik Europskog vijeća Charles Michel od jučer nalazi u samoizolaciji.