MIR, MIR, MIR...

Njemačka želi prevladati razlike u odnosima s Britanijom

19.12.2011 u 19:35

Bionic
Reading

Njemački ministar vanjskih poslova Guidio Westerwelle u ponedjeljak je ponudio prevladavanje svih neslaganja s Velikom Britanijom iskazanih na nedavnom summitu Europske unije i istaknuo da je snažan britanski financijski sektor u zajedničkom europskom interesu

'Za Njemačku je Velika Britanija nezaobilazan partner u Europskoj uniji', rekao je Westerwelle novinarima u Londonu na zajedničkoj konferenciji za tisak s britanskim ministrom vanjskih poslova Williamom Hagueom.

'Mi trebamo ostati jedinstveni, moramo stajati rame uz rame i trebali bi graditi mostove među nama nakon posljednjeg summita. To je moja ponuda i gesta', rekao je njemački ministar.

Britanija je bila jedina zemlja koja nije potpisala sporazum EU-a o prevladavanju dužničke krize u eurozoni što je potaknulo nagađanja da bi Britanija mogla biti izolirana od donošenja odluka u Europi, a to bi pak moglo ugroziti njen financijski sketor.

'Nema prikrivenog plana protiv londonskog Cityja. Mi mislimo da je u našem zajedničkom, obostranom, interesu imati snažan segment financijskih usluga ovdje u Londonu', rekao je Westerwelle.