SVEČANOST UJEDINJENJA

Njemačka sumnjiči četvoricu za planiranje napada

02.10.2011 u 22:10

Bionic
Reading

Njemačka policija je u nedjelju rekla da je privela četiri muškarca za koje sumnja da su planirali napad u ponedjeljak na dan svečanosti povodom 21. obljetnice ponovnog ujedinjenja Njemačke

Glasnogovornik policije u Koelnu Christoph Gill agenciji Reuters je rekao da su tri čovjeka u dobi od 22 do 27 godina privedeni u Bonnu a četvrti u Offenbachu.

‘Priveli smo trojicu osumnjičenika iz islamističkih krugova u subotu popodne’, rekao je Gilles. ‘Osumnjičeni su za ilegalno nabavaljanje oružja’.

Gilles je rekao da je policija u Koelnu dobila informaciju da su ilegalno nabavili oružje uoči svečanosti u ponedjeljak u Bonnu, oko 30 kilometara južno od Koelna.

‘Imali smo informaciju o ilegalnom oružju i na temelju toga smo djelovali, kao i u svijetlu dolazećih svečanosti povodom Dana njemačkog jedinstva’, rekao je Gilles.

Gilles je rekao da u pretrazi stanova osumnjičenika nisu našli nikakvo oružje. Osumnjičenik priveden u Offenbachu je pušten dok policija još uvijek istražuje trojicu iz Bonna.

Osumnjičene njemačka policija već prati određeno vrijeme, rekao je jedan dužnosnik.

Svečanostima u Bonnu u ponedjeljak nazočit će njemačka kancelarka Angela Merkel i presjednik Christian Wulff. ‘Sada istražujemo jesu li i kakvi planovi postojali glede toga’, rekao je Gilles.