pretraga ureda

Njemačka istraga u skandalu 'dieselgate' proširena na dobavljača Continental

01.07.2020 u 16:14

Bionic
Reading

Njemački istražitelji pretražili su objekte dobavljača dijelova za motore Continentala i proizvođača automobila Volkswagena u sklopu proširene istrage o krivotvorenju podataka o emisiji štetnih plinova iz dizelskih motora.

Policija i tužitelji pretražili su objekte u Hannoveru, Regensburgu, Wolfsburgu, Gifhornu, Frankfurtu i Nuernbergu, objavio je ured državnog tužitelja u Hannoveru.

"Pokrenuli smo istragu protiv zaposlenika Continentala zbog sumnje da su pomagali u prijevari i dostavljali lažiranu dokumentaciju", izjavio je za Reuters tužitelj Oliver Eisenhauer.

Među optuženima su sedam inženjera i dva voditelja projekta a dva čelnika odjela i jedan pravni savjetnik za regulatorne standarde surađuju s istragom, naveo je Eisenhauer. 

Iz Continentala su izvijestili da je pretraženo nekoliko ureda, dodajući da surađuju s vlastima. Nisu željeli komentirati istragu.

Glasnogovornik Volkswagena kazao je da kompanija surađuje s istragom u funkciji svjedoka budući da je s uredom tužitelja u Braunschweigu već postigla nagodbu.

Ured tužitelja u Hannoveru objavio je da se istraga nadovezuje na one pokrenute protiv Audija i VW-a.