PROMO

Nizozemski književnik Cees Nooteboom na 11. FEKP-u

10.05.2012 u 12:19

Bionic
Reading

11. festival europske kratke priče održat će se od 27. svibnja do 1. lipnja u Zagrebu i Pazinu, a u domaćem štimungu i ležernoj atmosferi ovogodišnji će festival ugostiti i domaćoj publici predstaviti preko 20 odabranih vrsnih europskih književnika

Jedanaestom po redu Festivalu europske kratke priče zemlja partner bit će Nizozemska, iz koje dolazi Cees Nooteboom, velika književna zvijezda koja se u kuloarima često povezuje s Nobelovom nagradom za književnost. Književnik Joachim Sartorius Notebooma je opisao kao filozofa, bonvivana, vragolana, sanjara i metafizičara, kozmopolita i nomada, kuhara i melankolika. Nooteboom se proslavio prozom i putopisima, a na FEKP-u će predstaviti djelo 'Last Afternoon'.

Osim vrhunskog Nootebooma, festival će posjetiti, također, vrhunski književnici poput Davida Albaharija, Clemensa Meyera i Gyorgyja Dragomana, a domaće redove predstavljat će Neven Ušumović, Zoran Ferić te mnogi drugi.

Čitanja, druženja, okrugli stolovi, predstavljanja i razgovori s književnicima održat će se u književnom centru Booksa, Studentskom centru, kazalištu ZKM, Filozofskom fakultetu i VIP Clubu, dok će pazinski program ugostiti Pučko otvoreno učilište i pazinski Spomen dom.

Neformalno otvorenje ovogodišnjeg FEKP-a održat će se u nedjelju, 27. svibnja, s već tradicionalnim programom Čuvajte se: hrvatski umjetnici kuhaju!.