VIKEND ZA OSTATI DOMA

Niz prohladnih kišnih dana od +10 do +25

12.10.2012 u 09:15

Bionic
Reading

Osim ponedjeljka, kada će biti nešto malo vedrije, u Hrvatskoj će za vikend i početkom sljedećeg tjedna uglavnom prevladavati oblačno vrijeme s povremenom kišom i temperaturama koje će u unutrašnjosti tek u ponedjeljak i utorak mjestimično prelaziti 20 stupnjeva, najavljuju prognostičari

U petak ujutro u kontinentalnom dijelu unutrašnjosti bit će pretežno oblačno, ali uglavnom suho, u drugom dijelu dana uz potpuno naoblačenje očekuje se i kiša. Vjetar će biti slab, promjenjiva smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 9 do 11°C, a najviša dnevna od 12 do 15°C.

Na Jadranu će tijekom cijelog dana biti oblačno s obilnijom kišom, pljuskovima i grmljavinom, posebice na srednjem i južnom dijelu. Puhat će umjereno do jako jugo koje će tijekom dana oslabiti. Jutarnja temperatura zraka bit će od 13 do 18°C, a najviša od 19 do 23°C.

U subotu ujutro će u kopnenom području biti oblačno s kišom. Poslijepodne se očekuje prestanak oborina te postupno razvedravanje od zapada prema istoku. Puhat će umjeren vjetar sjevernih smjerova. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 10 do 13°C, a najviša dnevna od 10 do 14°C.

Na Jadranu će u subotu ujutro biti oblačno s kišom i pljuskovima. Poslijepodne se na sjevernom dijelu očekuje prestanak oborina i postupno razvedravanje. Do kraja dana oborine će se zadržati samo na južnom Jadranu. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana zapuhat će umjerena do jaka bura koja će prema kraju dana oslabiti. Na preostalom dijelu Jadrana puhat će slab sjeverozapadnjak, a na krajnjem jugu jugozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka bit će od 14 do 19°C, a najviša od 18 do 23°C

U nedjelju prijepodne u kopnenom području bit će pretežno oblačno, ali uglavnom suho, jedino je u Slavoniji moguća slaba kiša. Vjetar će biti slab, uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 8 do 13°C, a najviša dnevna od 14 do 19°C, u Lici koji stupanj niža.

I na Jadranu će cijeli dan biti pretežno oblačan. Na sjevernom dijelu bit će uglavnom suho, dok na srednjem i južnom dijelu postoji mogućnost za obilniju kišu ili grmljavinski pljusak. Na sjevernom dijelu tijekom dopodneva puhat će umjereno do jako, a na srednjem i južnom slabo jugo. Tijekom dana jugo će ojačati na cijelom Jadranu. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će biti od 10 na sjeveru do 19°C na jugu, a najviša dnevna od 18 do 23°C, na krajnjem jugu koji stupanj viša.

U ponedjeljak će u kopnenom području biti pretežno sunčano. Vjetar će biti slab, uglavnom južnih smjerova. Jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati od 8 do 12°C, a najviša dnevna od 16 do 21°C, u Slavoniji koji stupanj viša.

Na Jadranu će u ponedjeljak biti djelomice sunčano, uz mogućnost za lokalni razvoj naoblake praćene pljuskovima. Na cijelom Jadranu puhat će uglavnom jako jugo s olujnim udarima na otvorenom. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 14 do 18°C, te najviša dnevna od 20 do 25°C.

U utorak će u cijeloj Hrvatskoj biti oblačno i kišovito. Obilnijih oborina i grmljavinskih pljuskova moglo bi biti duž jadranske obale, a osobito tijekom popodneva i večeri. Vjetar će u kopnenom području biti slab, uglavnom južnog smjera, dok će na Jadranu puhati jako do olujno jugo. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti bit će od 10 do 13, a na Jadranu od 15 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti kretat će se od 17 do 22, a na Jadranu od 19 do 24°C.

U nastavku tjedna nastavlja se period izrazito nestabilnog vremena, a neće biti niti značajnijih promjena temperatura.