VELEPOSLANIK VANDOREN:

'Nitko nije iznad zakona, pa ni Sanader'

10.11.2010 u 13:17

Bionic
Reading

Šef Delegacije Europske unije u Hrvatskoj demantirao je na konferenciji za novinare povodom objave godišnjeg izvještaja o napretku pristupnih pregovora naše zemlje da su u Bruxellesu primili bilo kakvo pismo od bivšeg premijera Ive Sanadera koji se žalio da je žrtva navodnog političkog progona u Hrvatskoj

Jedan dnevni list tvrdi da je bivši premijer poslao pismo predsjedniku Europske komisije Manuelu Barrosu, veleposlanicima zemalja EU-a i veleposlaniku SAD-a u Hrvatskoj.

Veleposlanik Vandoren kaže da nije vidio nikakvo pismo koje je adresirao bivši premijer Ivo Sanader. 'Čuo sam da je takvo pismo poslano predsjedniku Europske komisije Manuelu Barrosu', kaže Vandoren. On navodi da je informaciju provjerio u Bruxellesu. 'Mi ga nismo vidjeli niti je Bruxelles potvrdio da je primljeno takvo pismo. Kako ga nisam vidio, ne mogu komentirati njegov sadržaj', rekao je.

Pitali smo ga i kako komentira Sanaderove optužbe da je žrtva političkog progona zbog hrvatskog puta u EU, jer se očito boji kaznene prijave zbog korupcije dok je bio na vlasti. On napominje da nemaju činjenice o eventualnom kaznenom progonu bivšeg premijera.

'Vjerujemo da pravosudna tijela rade svoj posao kako treba i, kako kaže premijerka Kosor, nitko ne bi trebao biti iznad zakona', poručio je Vandoren.