RAFALI NA ZUBAKA

'Nisu mi prijetili'

17.01.2010 u 11:24

Bionic
Reading

Pola sata iza ponoći pucnjevi su odjeknuli Sesvetama. Cilj je bila kuća predsjednika nogometnog kluba Croatia Sesvete i bivšeg trgovca oružjem Zvonka Zubaka

Nepoznati muškarac zapucao je u noći na nedjelju, pola sata iza ponoći na kuću Zvonimira Zubaka, no nakon što je ispalio nekoliko hitaca, pobjegao je u nepoznatom smjeru. U vrijeme pucnjave u kući su bili Zubak te njegova supruga i djeca. Nitko nije ozlijeđen. Policija traga za počiniteljem kojeg tereti za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom.

Sam Zubak za Večernji list kaže da nije čuo pucnjeve. 'Sin me je probudio i rekao da je netko pucao u kuću.' Dodao je Zubak da u zadnje vrijeme nije primao nikakve prijetnje te da ne može naslutiti zašto mu je netko propucao prozore koji su u to vrijeme jedini bili osvijetljeni u kući. Priznao je da je prijetnji bilo 1998. i 2000. kada ga je jedna osoba pokušala 'reketariti', no kako kaže, policija je tada odmah reagirala i 'reketar' je osuđen.

Zubak
je, inače, postao poznat javnosti 1995. godine, nakon što je državi prodao raketni sustav S-300. No kako je država tvrdila da sustav nije upotrebljiv jer nisu stigli svi dijelovi, nije mu ga željela platiti. Zubak je tužio državu i tražio 200.000 milijuna dolara plus kamate te povrat 46 dijelova raketnog sustava ruske proizvodnje. Sudac zagrebačkog Općinskog suda odbio je Zubakovu tužbu jer je, obrazložio je, nastupila zastara. Tako je, osim što je izgubio spor, Zubak bio dužan platiti i sudske troškove od milijun kuna.