OBAVIJEST GOSPOĐI VUJASIN

Niste vlasnica dionica zato što ste umrli!

09.09.2009 u 09:06

Bionic
Reading

Poštovana gospođo Vujasin! Temeljem rješenja o nasljeđivanju određeni su vaši nasljednici pa vas obavještavamo da, zato što ste umrli, više niste vlasnica dionica. U konkretnom slučaju prenijeli smo vlasništvo dionica na vašeg sina te vas obavještavamo da sada, dvije godine nakon što ste preminuli, niste više vlasnica dionica

ZAGREB - Tako je nekako, pretočena u riječi, izgledala obavijest koju je Središnje klirinško depozitarno društvo (SKDD) poslalo ženi koja je umrla prije dvije godine, piše Jutarnji list.

Naime, SKDD je tijekom posljednje dvije godine bio obaviješten o smrti žene koja je posjedovala i nešto dionica te su one uredno, nakon završene ostavinske rasprave, prebačene na njezine nasljednike, u konkretnom slučaju na sina, poznatog zagrebačkog odvjetnika Zorana Vujasina.

No kako je prije nekoliko mjeseci ustanovljeno da postoji još nekoliko dionica koje su nastale kao svojevrsni prihod od dionica koje je pokojna žena kupovala za života, SKDD je uredno obavijestio njezina sina da dostavi potrebnu dokumentaciju da bi i nove dionice imale vlasnika.

Uz to su pismo, poslano u ožujku ove godine, uputili i pismo/izvod kojim su pokojnu ženu obavijestili da ima još šest dionica.

Uz obavijest o stanju i promjenama, pokojna je žena dobila novo pismo kojim je obavještavaju da, zato što je umrla, više nije vlasnica dionica.

'Depozitarno društvo uredno i korektno radi posao za koji je plaćeno, no evidentno su prerevni pa izvode i ovakve apsurdne situacije', kaže Zoran Vujasin tumačeći uspješnost birokracije koja, kao i sve birokracije, slijepo slijedi svoja pravila poslovanja.

No sve izgleda drukčije ako se uzme u obzir da se takvim postupcima pokazuje da se klijenti tretiraju kao brojke, uz ignoriranje činjenice da pisma upućena pokojnicima ipak čitaju njihove obitelji.

A njima to ne mora biti duhovito.