OGORČENJE PRESUDOM U OSIJEKU

'Ništa više neće biti isto!'

15.04.2011 u 16:08

Bionic
Reading

Osječke braniteljske udruge najavljuju prosvjed povodom današnje presude Međunarodnog suda za ratne zločine u Haagu kojom su Ante Gotovina i Mladen Markač osuđeni na zatvorske kazne u trajanju od po 24 i 18 godina

Kako je najavio predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Darko Nađ, prosvjed će se održati na glavnom osječkom trgu sutra u 13 sati. 'Presuda je šokantna, nije pravedna, kao što taj sud nije pravedni sud', ocijenio je Nađ.

Presuda je šokirala i predsjednika županijske podružnice Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora. 'Ovo je nevjerojatno, razočaravajuće i ništa više neće biti isto. Sud nije uvažio ništa od obrane, ali zato presuda kao da je prepisana optužnica', ogorčeno je rekao Buljević.

Na prosvjedu će, najavljuje Nađ, govoriti predstavnici braniteljskih udruga, a skup će biti miran i bez incidenata: 'Ne želimo naštetiti ugledu Hrvatske jer je očito to nekome cilj.'

Sutrašnji prosvjed organiziraju UHDDR, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, Udruga logoraša srpskih koncentracijskih logora, Udruga hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata, Udruga obitelji poginulih hrvatskih branitelja i Udruga oboljelih od PTSP-a. Stranke i političari nisu pozvani.