SUĐENJE ZA UBOJSTVO PUKANIĆA I FRANJIĆA

Ništa po zanimanju, ali radio kao direktor

17.02.2010 u 10:39

Bionic
Reading

U nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića kao svjedoci na Županijskom sudu u Zagrebu pojavili su se djelatnici NCL media grupe Vedran Duhaček i Ivica Horvat koji su ukratko prepričali što se dogodilo kobnog popodneva

Više od njihova svjedočenja bila su zanimljiva svjedočenja Daniela Bilkanovića i Stjepana Bešanića – prijatelja optuženih Roberta i Luke Matanića i Amira Mafalanija. Bilkanovićevo svjedočenje dobrim dijelom oslikava stanje stvari Hrvatske u kakvoj danas živimo i načina na koji se u njoj posluje. Naime, na pitanje što je po zanimanju, svjedok je odgovorio ništa, ali je istovremeno rekao da je na nagovor Amira Mafalanija pristao biti direktor u tvrtki Sigradgrađenje. 'Amir mi je rekao da budem direktor i da se može lijepo zaraditi, ja sam pristao', kazao je Bilkanović, a na pitanje sutkinje što je točno radio, rekao je da je samo potpisivao papire.

Kroz istražni postupak ispostavilo se da se Amir Mafalani predstavljao kao Damir Jelić i na ime iste te tvrtke od drugih tvrtki preuzimao klima-uređaje, laptope i druge uređaje koje bi potom preprodali, ali ih nikad ne bi platili.

Bilkanović je potom ustvrdio da je Amir kasnije tvrtku prepisao na nekog mladića iz Slavonskog Broda. Na pitanje kakav je auto Mafalani vozio, svjedok je rekao Chrysler Voyager i Mercedes.

'Mafalani je meni sredio kredit da kupim auto i za to sam dobio 2.500 eura. Taj auto kasnije je završio kod njegovih prijatelja, odštetni zahtjev za razliku sjeo mi je na račun i ja sam uzeo dio tog novca', izjavio je svjedok.

Stjepan Bešanić svjedočio je o danu kada je u njegov lokal u Dubravi upala policija iz kojega je odvedena djevojka Roberta Matanića, Adriana Stanić, za koju je, kao i za Matanića, ustvrdio da je njegov lokal posjećivala nekoliko puta tjedno, a njegov bratić Luka u kafić nije zalazio.Suđenje se nastavlja 22. veljače.