KOSOR U OKUČANIMA:

'Ništa ne može umanjiti veličinu Bljeska'

30.04.2011 u 16:05

Bionic
Reading

Dan uoči obilježavanja 16. obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak u Okučanima je boravila predsjednica vlade Jadranka Kosor, u pratnji ministara Davora Božinovića i Đure Popijača, gdje se susrela s općinskim načelnikom Acom Vidakovićem, te saborskim zastupnicima i predstavnicima Brodsko-posavske županije

Tijekom susreta razgovarali su o infrastrukturnim projektima u općini Okučani, poput izgradnje kanalizacije i proširenja gospodarske zone. Nakon razgovora predsjednica Vlade i domaćini obišli su gradilište školske sportske dvorane u Okučanima, a potom je predsjednica Vlade položila vijenac kod središnjeg križa.

U vojno redarstvenoj akciji Bljesak oslobođeno je područje zapadne Slavonije. U akciji su poginula 42 pripadnika hrvatske vojske, a 162 su ranjena.

Kosor je rekla kako ništa ne može umanjiti veličinu Bljeska, niti herojstvo hrvatskih branitelja koji su branili svoju domovinu, svoj dom, svoju djecu, budućnost Hrvatske.

'Ništa ne može zasjeniti to što je povijesna činjenica i istina. Mi smo pobijedili u ratu koji nam je nametnut, pobijedili smo u krvavoj agresiji koja je krenula na Hrvatsku', rekla je Kosor. Kazala je kako su svi ti ljudi kojih se i danas sjećamo i svi hrvatski branitelji bili pripadnici pobjedničke hrvatske vojske i na to moraju biti ponosni.

'Vjerujem da će nas taj ponos voditi i hrabriti i ovom poslu koji je pred nama, a to je završetak pregovora i ulazak u Europsku uniju. Taj trenutak, ulazak Hrvatske u Europsku uniju posvetiti ćemo hrvatskim braniteljima', rekla je Kosor.

Predsjednica Vlade danas je boravila u Okučanima jer će sutra biti prisutna na beatifikaciji Ivana Pavla II u Vatikanu. Kazala je kako će tu priliku iskoristiti i za bilateralne razgovore s kolegama iz zemalja Europske unije kako bi razgovarala o završetku hrvatskih pregovora.

'To je osobiti trenutak za sve nas i trenutak sjećanja, poštovanja i dubokoga naklona Ivanu Pavlu II koji je bio veliki prijatelj Hrvatske i kojega svi vječno nosimo u srcu', rekla je Kosor.