BAČIĆ DEMANTIRA OTKAZE U HDZ-u

'Nismo više mogli surađivati s umirovljenim braniteljem'

02.02.2012 u 16:59

Bionic
Reading

Nakon što su se u medijima pojavili napisi da je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u svom iskazu USKOK-u svu krivnju u aferi Fimi medija prebacila na glavnog tajnika Branka Bačića, o svemu je odlučio progovoriti i sam Bačić demantirajući medije. Povod za današnju presicu prvenstveno su bili napisi o otkazima u HDZ-u, koje je Bačić negirao ističući da određeni pojedinci nisu dobili otkaz, već im nije produžen ugovor

'To nije točno. U svom iskazu predsjednica Kosor mene ničim ne tereti, dapače, njezin i moj iskaz su usuglašeni, što se može i provjeriti jer se oba iskaza nalaze u materijalima na osnovu kojih će za nekoliko dana započeti ročište. To što se u medijima pojavljuje još je jedan spin i laž te pokušaj da se diskreditira predsjednica stranke, ali i ja osobno', kazao je Bačić na izvanrednoj konferenciji za medije HDZ-a.

No, glavna tema Bačićevog obraćanja medijima bili su medijski napisi o otkazima u HDZ-u. Naime, otkaz je navodno dobio šef osiguranja stranke Vitomir Grozaj, no Bačić kaže da on nije dobio otkaz, već mu je 31.prosinca istekao ugovor o djelu.

'Odlučili smo na to mjesto zaposliti profesionalca, mladu osobu sa stručnom spremom, koju ćemo moći zaposliti na ugovor određeno vrijeme', rekao je Bačić, naglasivši da je Grozaj umirovljeni branitelj, te da stranka želi zaposliti nekog na ugovor na određeno vrijeme.

Rekao je da je laž da će na poslovima osiguranja skorog izbornog Sabora angažirati Valentina Rajkovića, pogotovo ne 'kako bi Rajković bio jamac da će se na izbornom saboru osigurati neki poslovi koji bi išli u korist aktualnog vodstva'. Bačić je demantirao i da je HDZ dao otkaz informatičaru Ivanu Špoljariću, poručivši da je on bio angažiran na određenim poslovima tijekom kampanje, nakon koje je se odlučilo smanjiti broj dodatno zaposlenih.

'Čini me žalosnim da moram demantirati nešto što se odnosi na tehničke poslove u stranici. Očito je da neki stranački dužnosnici smatraju da će ovakvim istupima u medijima steći veću popularnost, pa iznose i laži', zaključio je Branko Bačić