BIVŠI ŠEF INA-E DRAGIČEVIĆ

'Nismo dodjeljivali kadrovske stanove i nema afere'

01.04.2011 u 21:57

Bionic
Reading

Bivši čelnik Uprave Ine Tomislav Dragičević u razgovoru za HTV-ov Dnevnik 3 rekao je kako smatra da u priči oko jeftine prodaje Ininih stanova nema afere jer su se stanovi prodavali prema pravilima stručne komisije

Prema dokumentima koje posjeduje HTV stanovi u vlasništvu Ine, do 2007. prodavali su se daleko ispod tržišne cijene. Tako su, primjerice, stanovi od oko 100 m2 bili prodavani za manje od 50 tisuća eura. Neki manji stanovi prodali su se i za 9.000 eura.

Sve to vrijeme Ina je imala dug od milijardu kuna.

Tomislav Dragičević je u Dnevniku 3 imao priliku to prokomentirati: 'Naglasio bih da sam u Ini bio 35 godina i kad sam postao predsjednik Uprave, Ina je bila u katastrofalnom stanju. Morali smo napraviti popis svih nekretnina i povući poteze koji se sada čine nenormalnim, ali kada se stavimo u kontekst 2001. godine, stručna ekipa napravila je pravilnik, kriteriji su bili jasni i čisti, Uprava i NO potvrdili su taj pravilnik. To su većinom bili stanovi u kojima su ljudi bili koji nisu iskoristili pravo otkupa ranije.'

Na pitanje jesu li to većinom bili radnici Ine, rekao je da je veći broj kupaca bio zaposlen u Ini, ali da ne isključuje da su i drugi stanove kupovali, ali pod uvjetima natječaja.

'Mislim da tu nema nikakve afere premda to prilog sugerira. Nitko nije dobio stan od mojih direktora ni rođaka', rekao je Dragičević i još jednom naglasio da nisu dodjeljivali kadrovske stanove.

Na pitanje o istražnom postupku koji se vodi protiv njega zbog moguće utaje poreza jer je imao prijavljeno prebivalište u Pušći, a ne u Zagrebu gdje je živio, Dragičević kaže da u inkriminirano vrijeme nije imao vremena razmišljati o porezima zbog 'tisuću drugih problema' i da je sve njegove račune vodila jedna revizorska tvrtka.