PRIBANIĆ NA SUĐENJU ZA UBOJSTVO PUKANIĆA

'Nisam se prodao i spreman sam na poligraf'

01.06.2010 u 11:12

Bionic
Reading

Tomislav Pribanić, vjenčani kum krunskog svjedoka Tomislava Marijanovića, u procesu za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića ponovno je svjedočio za Županijskom sudu u Zagrebu. Naime, nakon što je dao iskaz 14. travnja, USKOK i obrana imali su dodatna pitanja za svjedoka koji je tada ustvrdio da se boji svjedočiti zbog prijetnji koje mu kum šalje

Pribanić je, odgovarajući na pitanja zamjenika USKOK-a, ustvrdio da nikada nije nikakve pakete  nosio prvooptuženome Robertu Mataniću u zatvor u Sremsku Mitrovicu te da je u Srbiji prvi put u životu bio prošle godine.

'Ne znam otkud podatak da sam ja dolazio u Mitrovicu. Ne znam zašto se moje ime nalazi na popisu koji vam je dostavljen', kazao je Pribanić koji trenutno služi zatvorsku kaznu za tešku krađu.

Unatoč činjenici da mu je Marjanović pokušao na teret staviti da je on bio taj koji je doveo skuter koji je eksplodirao na parkiralištu pored dvorišta NCL grupe i da je s njima imao neraščišćene financijske odnose zbog dugovanja za neke automobile, Pribanić se s njima uredno družio.

Danas kaže da mu je Marjanovića bilo žao, ali nije mogao objasniti zašto je za društvo birao čovjeka koji mu je u životu samo stvarao probleme.

Kad ga je drugooptuženi Luka Matanić upitao kako objašnjava Marjanovićevu tvrdnju da se prodao kako bi mu s tereta skinuli neke grijehe, Pribanić je ustvrdio: 'Nisam se prodao. Lagati neću, spreman sam na poligraf, umoran sam od svega i dosta mi je da policija i USKOK zaustavljaju suprugu i pretresaju joj auto.'

Zbog pitanja zamjenika ravnatelja USKOK-a, za koje smatra da nisu vezana za postupak ('Na koji ulaz u zatvor ulazi vaš branitelj?', 'Je li zatvorska referentica koja vam je kazala da ste dobili sina ista osoba koja radi u zatvoru i vozi se na biciklu oko vaše kuće?' - op. a.) i kojima se, prema njegovu mišljenju, insinuira loš rad zatvorskog osoblja, branitelj šestooptuženog Slobodana Đurovića, Rajko Mlinarić uložio je prigovor.

Iz USKOK-a su tek kratko replicirali da je tako na suđenju obrana započela s branjenjem i da su oni samo nastavili u tom smjeru.

Suđenje se nastavlja u ponedjeljak.