KOSOR OPOVRGAVA

'Nisam rekla da ćemo prije vremena ukinuti krizni porez'

Bionic
Reading

'Nisam spomenula prijevremeno ukidanje kriznog poreza. Kazala sam da bi bilo dobro kada bi postojala mogućnost da se ukine. Razmišljala sam o tome kako građani žive i koji su efekti toga poreza od kojeg je oslobođeno 900 tisuća umirovljenika i 600 tisuća zaposlenih koji primaju plaću do tri tisuće kuna', kazala je premijerka Jadranaka Kosor

'Vjerujem da ćemo sljedeće godine početi lagano izranjati prema površini. Ne znam kada će biti trenutak u kojem ćemo udahnuti zrak i izroniti u potpunosti. Samo sam razmišljala kako bi bilo dobro da u jednom trenutku učinimo neki iskorak u tom smjeru. Međutim, nisam rekla da ćemo krizni porez prije vremena ukinuti', komentirala je nagađanje javnosti o ukidanju kriznog poreza predsjednica Vlade Jadranka Kosor prilikom posjeta JANAF-a u subotu u Sisku.

Predsjednica Vlade pustila je u rad Kontrolni centar Sustava nadzora i upravljanja u sisačkom JANAF-u. Puštanje u rad ovog sustava samo je jedan dio velikog investicijskog ciklusa kojeg Janaf planira provesti.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor zadovoljna je trojkom, ocjenom kojom je predsjednik Stjepan Mesić ocijenio rad Vlade. 'Nije loša ocjena i zahvaljujem predsjedniku Mesiću. Mogu mu obećati da ću se truditi zajedno s ministrima da njegova sljedeća ocjena bude vrlo dobar, ali cilj je petica', komentirala je Jadranka Kosor koja je s trojkom nadmašila bivšeg premijera Sanadera koji je dobio dvojku.

Agencija Hina prenosi da je Kosor kazala kako 'razgovori s MOL-om i dalje traju i bilo bi preuranjeno govoriti o detaljima, ali je sigurno da ćemo učiniti sve u zaštiti naših interesa', odgovarajući na pitanje novinara o preuzimanju plinskog biznisa iz sustava INE i njenom dugu državi.

Navela je 'da je utvrđeno da dug INE hrvatskoj državi iznosi 1,7 milijardi kuna', i da se traži model za ispunjavanje tog dugovanja. 'Svakako ćemo insistirati da se taj dug vrati u državni proračun', istaknula je premijerka Kosor.