PREDSJEDNIK IVO JOSIPOVIĆ

'Nisam profitirao rebalansom, to je preraspodjela!'

25.08.2010 u 15:47

Bionic
Reading

Predsjednik Ivo Josipović kaže da rebalansom proračuna nije profitirao, nego je zapravo riječ o preraspodjeli novca

Naime, rebalansom proračuna Ured predsjednika će dobiti 3,1 milijuna kuna više u ovoj godini. Bujanjem njegova savjetničkog kadra u javnosti su se pojavili strahovi da bi njegov birokratski aparat na Pantovčaku mogao prerasti i onaj bivšeg predsjednika Stjepana Mesića koji se nije isticao po skromnosti, a danas u mirovini uživa povlastice iz državnog proračuna u okrilju vile u Grškovićevoj, gdje mu je smješten novi ured.

'To nije realno povećanje. Došlo je do preraspodjele - dosad su troškovi avionskog prijevoza išli preko Vlade, tj. Direkcije za korištenje službenog zrakoplova. Sada je napravljeno da oni idu direktno preko Ureda predsjednika. Čist račun - duga ljubav, dakle to nije realno povećanje sredstava za Ured predsjednika', rekao je predsjednik Ivo Josipović.

Rebalansom je Direkciji srezano gotovo 7,5 milijuna kuna. Od sada će predsjednik Republike, Sabora ili Vlade, ovisno o tome tko koristi Vladin zrakoplov, iz svojih proračuna namirivati troškove putovanja. Ako su u pitanju hitne medicinske intervencije, onda će to i dalje ići preko Vlade jer se ipak radi o njezinom zrakoplovu.