KLERISA ZAGOREC

'Nisam patnica, ali teško živim i posuđujem novac'

04.03.2009 u 21:52

Bionic
Reading

Klerisa Zagorec, supruga nepravomoćno osuđenog generala Zagorca, došla je iz Beča, gdje živi s njihovo dvoje djece i njegovim sinom Tomislavom iz prvog braka, u drugi posjet suprugu otkako je prije pet mjeseci izručen Hrvatskoj. Kaže da nije imala kome ostaviti djecu na čuvanje

Arhitektica koja se bavila unutarnjim uređenjima kaže u intervjuu za Večernji list da teško živi te otplaćuje kredite, ali je uvjerena da će Vrhovni sud ukinuti sedam godina kazne njezinu suprugu. Ne želi se pomiriti s kaznom bez dokaza, kaže, i tvrdi da se njezina supruga sustavno ocrnjuje te da nije napisan nijedan objektivan tekst koji bi uključivao obje strane.

'Moja obitelj osuđena je prije dvije godine, a presuda je samo potvrda moći, rekla je Klerisa Zagorec, ne želeći ulogu patnice jer je sama izabrala svog supruga.

'Godinama se razara naša obitelj. Nitko nikad nije spominjao što je naš Tomislav proživio kad je otet, koji stres i danas proživljava. Hrvatski narod ne zna da je Petrač držao to dijete oteto i da su mu svaki dan davali samo pola litre čokoladnog mlijeka da ne bi išao na WC. Punih pet dana s lisicama i pištoljem na čelu. Koga to briga? Sada se brinem o dvoje male djece, koja moraju ići van, ne mogu ih zaštiti i držati zatvorene', kaže Klerisa Zagorec, koja se ne namjerava vratiti u Hrvatsku i vjeruje da će Vrhovni sud ukinuti presudu.

'Teško živim jer plaćam odvjetnike. Moram se snalaziti i posudila sam novac. No, ne želim od sebe raditi patnicu jer nikad nismo bili siromašni. Ni moji roditelji nisu bili siromašni. Užasno me vrijeđaju sve priče o njemu. On je vrlo obrazovan i načitan. Imao je sve petice i danas je magistar znanosti', napominje Klerisa Zagorec, koja radi u 'jednoj tvrtki'.

Odluku predsjednika Stjepana Mesića da Zagorcu oduzme odličja ocjenjuje političkim procesom. 'Moj suprug se nikad nije busao u prsa. To što ga posprdno tituliraju kao najodlikovanijeg generala, to je sramotno za Hrvate. Ako se tako paušalno pljuje po tim odličjima, onda se u pitanje dovode sva odličja koja su podijeljena'.

Tvrdi da im je imovina protuzakonito blokirana - stan u Hatzovoj, poslovni prostor u Ilici koji je u sudskom procesu, neuseljiv i neplaćen. 'To nije nikakva zgrada, kako se netočno piše. Imamo kuću na Krku, koja je kupljena početkom devedesetih i koja je pod hipotekom banke koja je dala kredit da bismo platili Tomislavovim otmičarima. Taj kredit otplaćujem, ali često i ne jer ga nemam od čega. Riječ je o 750.000 eura. Tu je i dućan u Ulici kralja Držislava, koji je kupljen za mali novac. Ostalih 260 kvadrata kupila je moja tvrtka prije moga vjenčanja sa Zagorcem'.

Za fotomontažu njezinog supruga i pokojne Ivane Hodak kaže da je pogodila cijelu njihovu obitelj, kao i obitelj Hodak. 'Ocrnjena je Ivana, ali i moj suprug i naš brak', ustvrdila je Klerida Zagorec, koja kaže da joj se javljaju stotine ljudi, koji se boje što će im se dogoditi.