KOSOR NA DAN NEOVISNOSTI:

'Nisam ni sanjala da ću voditi državu'

08.10.2010 u 12:32

Bionic
Reading

Predsjednica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor danas je nakon polaganja vijenaca na Mirogoju u povodu Dana neovisnosti, novinarima izjavila da u punom smislu pravnu državu onakvu kakvu su sanjali i za koju se se borili hrvatski branitelji još dugujemo i taj posao odrađujemo, te poručila kako su svi veliki, strateški i povijesni ciljevi pred ispunjenjem.

Na pitanje je li prije 19 godina pomislila da će voditi državu i stranku, i da će ona ovako izgledati, da će neki članovi HDZ-a biti pod istragom ili sumnjom za kriminal i korupciju, Kosor je odgovorila da ona svakako u to doba nije mogla ni pomisliti ni sanjati da će biti na čelu Vlade, ali da je kao i mnogi drugi na svome poslu davala maksimum.

'Borba protiv korupcije jest program HDZ-a, borba za gospodarski oporavak jest program stranke i svakako europska Hrvatska jest program HDZ-a. Prema tome, činimo zaista najbolje za budućnost Hrvatske - a to je borba protiv korupcije, borba za dostojanstvo i ljudsko pravo svakoga čovjeka. Mislim da je to u temelju svega, mi smo ponosni na prijeđeni put i ponosni zaista što smo stranka koja vodi Vladu i koja će završiti pregovore i ostvariti iznimno veliki i važan povijesni cilj.'

'Ne, stranka nije u krizi i mislim da smo otvorili jednu novu stranicu HDZ-a, ispisujemo je svakodnevno, teško jest, ali dat će iznimno dobre rezultate', poručila je Kosor. Govoreći o 19 godina hrvatske neovisnosti Kosor je rekla da je taj događaj prije 19 godina obilježio sve nas, Hrvatsku, sve hrvatske građanke i građane i sve Hrvatice i Hrvate. 'To je uistinu dan koji je osobito velikim slovima upisan u hrvatsku povijest', rekla je Kosor. 'Toliko godina poslije, mislim da zaista svi zajedno imamo razloga biti ponosni uz sve teškoće s kojima se danas suočavamo', dodala je.