SUĐENJE ZA PUKANIĆEVO UBOJSTVO

'Nisam bio na parkiralištu, bio sam kod zubara'

28.04.2010 u 13:14

Bionic
Reading

U nastavku suđenja za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića, prije negoli su obrane i tužiteljstvo pristupili iznošenju zahtjeva za novim dokaznim postupcima, sudskom vijeću Županijskog suda u Zagrebu obratio se trećeoptuženi Amir Mafalani sa željom da iznese dio svoje obrane koji se odnosio na zaštićenu svjedokinju broj tri koja je tvrdila da je na parkiralištu pored Nacionala, na kojem su ubijeni Pukanić i Franjić, početkom listopada 2008. godine vidjela trećeoptuženog

Mafalani tvrdi da je 6. listopada 2008. godine bio kod zubara u Gundulićevoj ulici te da postoji medicinska dokumentacija o tome.

'Imao sam upalu zuba zbog koje mi je dio lica bio otečen. Upala je trajala između sedam i deset dana. Svjedok je tvrdio da na mom licu nije bilo ozljeda, a lice mi je bilo natečeno i imao sam podočnjake', ustvrdio je Mafalani i dodao da se ne sjeća kako mu se stomatologinja zove, ali da zna da ima ordinaciju u zgradi HEP-a u Gundulićevoj.

Također je dodao da je fotografije svog otečenog lica MMS porukama slao djevojci i da se one nalaze u mobitelima koje je policija zaplijenila.

Njegov branitelj naveo je da je riječ o stomatologinji Snježani Gabur Brdarić, o čijem će eventualnom pozivanju na svjedočenje sudsko vijeće odlučiti naknadno, kada od nje dobije potrebnu medicinsku dokumentaciju.

Premda su obrane i tužiteljstvo imali velik broj novih dokaznih prijedloga, vijeće na čelu sa sutkinjom Ivanom Kršul odlučilo je uvrstiti, na zahtjev branitelja prvooptuženog Roberta Matanića, tekst iz tjednika Nacional objavljen u periodu od prosinca 2006. do ožujka 2007. godine, o kojem je govorio svjedok Dušan Erceg, u kojem se loše pisalo o Mataniću.

Uz navedeno, pred sudom bi se kao svjedok trebao pojaviti Željko Šelendić, dok će se odluka o eventualnom svjedočenju Zorana Raičkovića donijeti naknadno. Na zahtjev branitelja Bojana Gudurića, balističar bi trebao pojasniti kako je na dijelu puške pronađen DNK koji pripada petooptuženom, a na dijelu nije.

Zbog uplate na račun šestooptuženog Slobodna Đurovića, koja je sjela 2. listopada 2008. godine u visini 780.760 eura, branitelji su zatražili, a sudsko vijeće prihvatilo, da se od mjerodavnih institucija Crne Gore zatraže podaci pomoću kojih bi dokazali da to nije bilo namijenjeno za likvidaciju glavnog urednika Nacionala, već za trgovinu određenim građevinskim zemljištima.

Nastavak suđenja zakazan je za 10. svibnja, kada će svjedočiti krunski svjedok Tomislav Marjanović, a njegovo svjedočenje bit će zatvoreno za javnost.