ODREĐENA OVRHA

Nino Pavić izgubio pola kuće zbog duga Miroslavu Kutli

20.12.2017 u 15:10

Bionic
Reading

Bivši vlasnik izdavačkog koncerna Europapress holding Ninoslav Pavić ostao je bez polovice obiteljske kuće u mjestu Milna na Braču, koja mu je ovršena zbog nepodmirenog duga odbjeglom tajkunu Miroslavu Kutli. Kako stoji u rješenju koje je tportal dobio na uvid, slijede utvrđivanje vrijednosti nekretnine i njezina prodaja

Kao osnova duga navodi se ukupno jedanaest bjanko zadužnica koje je Pavić potpisao i ovjerio istog dana, 25. siječnja 2010. godine, te predao Kutli. Svaka zadužnica ispunjena je na iznos od 925 tisuća kuna, pa je Kutle potraživao ukupno 10,175 milijuna kuna.

U svibnju prošle godine svoj je dug sporazumom prenio na Ivana Čuljka - s kojim je slične aranžmane imao još početkom dvijetisućitih, što je otkriveno tijekom sudskog procesa u aferi Spice - da bi ovaj nedugo potom službeno pokrenuo ovrhu.

To je mogao učiniti samo nad polovicom kuće koja je bila upisana na Ninoslava Pavića, dok je preostali dio objekta veličine 127 četvornih metara glasio na njegovu suprugu Danijelu.

Zakasnio dva tjedna 

U to doba događa se zanimljiv slijed događaja u zemljišnim knjigama: svoju polovicu kuće Pavić prebacuje na sinove Mirana i Vjerana, no ipak to ne uspijeva učiniti na vrijeme jer je prethodno već upisana zabilježba o pokretanju ovrhe. Zakasnio je oko dva tjedna.

Supetarski sud potom dovršava proces i u vlasnički list upisuje ovrhu nad tom polovicom.

Slikovita uvala u bračkoj Milni sredinom prošlog desetljeća bila je osobito popularna među pripadnicima političke i društvene elite, a među ostalima je tada viđan i tadašnji premijer Ivo Sanader. Upravo ondje snimljena je glasovita fotografija na kojoj s Pavićem ispija vino na palubi jahte Malo vitra.

  • +8
Nino Pavić Izvor: Pixsell / Autor: Boris Ščitar/Večernji list

Pavić: 'Dug ne postoji' 

Sam Ninoslav Pavić za tportal nije želio konkretno komentirati cijeli slučaj: 'Žalba je upućena na viši sud, a taj dug ne postoji', kazao nam je tek, uz dodatak da je po njegovim informacijama ovrha nad kućom na Braču ovih dana obustavljena.

To ipak nije točno, što je tportal provjerio uvidom u sudske spise. Pavićev odvjetnički tim naknadno nam je potvrdio da je žalba upućena i da idućih dana očekuje rješenje u svoju korist, kao i da je pokrenuo 'niz drugih pravnih postupaka'.

Detalje nisu bili voljni otkrivati.