NOVI PREDSJEDNIK SRBIJE

Nikolić pobjedu slavio u društvu 'doktora smrti'

23.05.2012 u 12:25

Bionic
Reading

Novi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izbornu pobjedu slavio je, između ostalih, i u društvu liječnika Zlatibora Lončara koji je tijekom suđenja za ubojstvo Zorana Đinđića opisan kao 'doktor smrti'

Lončar je označen kao suradnik vođa 'zemunaca' Dušana Spasojevića i Milorada Ulemeka Legije. Prema pisanju Blica, 'doktora smrti' hapsio je srpski USKOK, ali optužbe o ubojstvu nisu mogle biti dokazane, jer nije bilo moguće izvršiti toksikološku analizu ubijenog.

Lončar se za govornicom uz Nikolića pojavio zajedno s još desetak prijatelja i dužnosnika Srpske napredne stranke (SNS) čije su biografije prepune spornih stavki. O doktoru Lončaru na suđenju za ubojstvo premijera Zorana Đinđića govorio je zaštićeni svjedok Dejan Milenković Bagzi i iscrpno objasnio njegov angažman za zemunski klan.

Svjedok je tvrdio za Lončara da je ubrizgavanjem injekcije ubio Veska Božovića, koji je bio na liječenju u Urgentnom centru 2002., a koji potom tamo i umire. Osim Lončara kao Legijin doktor navodi se i Miroslav Risović kome se od 2003. gubi svaki trag, a Lončar i dalje radi u Urgentnom centru.

'Oni su doktori smrti koji su zbrinjavali prijatelje 'zemunaca', ali i pomagali da protivnici odu na drugi svijet', naveo je svjedok.