GRADONAČELNIK SABO

'Nikolić neće poremetiti put koji su odabrali Vukovarci'

25.05.2012 u 12:55

Bionic
Reading

Izjave Tomislava Nikolića, po kojemu je 'Vukovar srpski grad u koji se Hrvati nemaju što vraćati', vukovarski gradonačelnik Željko Sabo ocijenio je kao očitu neupućenost novog srbijanskog predsjednika

'Tek nedavno Tomislav Nikolić je postao predsjednik i nije formirao savjetnički tim koji ga je mogao upoznati s nekim činjenicama i u drugim, posebno susjednim državama koje graniče sa Srbijom', smatra Željko Sabo

Podsjetio je i kako od nešto više od 28.000 stanovnika, koliko Vukovar broji po posljednjem popisu stanovništva, u tom gradu u većini ne žive Srbi. 'U Vukovaru je najviše 32-33 posto Srba. Očito ga je novinar, koji je navodno rekao da u Vukovaru žive većinom Srbi, pogrešno informirao', kaže Sabo.

Po njemu, nikome u Vukovaru 'ne pada na pamet da bi bilo koji političar mogao poremetiti onaj put koji su odabrali Vukovarci, a to je put mira i tolerancije'. Sabo smatra da su mir i tolerancija, kroz 14 godina zajedničkog življenja nakon mirne reintegracije Podunavlja, snaga Vukovaraca.

Bez obzira na neargumentirane i nepromišljene izjave Vukovarci će ostati živjeti u zajedništvu, jer Vukovar krasi multietničnost. Osim većinskog hrvatskog naroda, u Vukovaru žive i brojne nacionalne manjine i to je posebno bogatstvo grada', ponosan je Sabo.

Osvrnuo se i na posjet Nikolićevog prethodnika na mjestu predsjednika Srbije Borisa Tadića koji je u studenome 2010, zajedno s predsjednikom Ivom Josipovićem, posjetio Vukovar te se 'jasno upoznao' sa situacijom u gradu.

'Boris Tadić je tad izrazio svoje žaljenje zbog svega što se događalo '91. To je pravi put koji nam je svima potreban bez obzira tko će doći poslije nas. Radikalizmu i nepromišljenim izjavama neće se ništa postići u razvijanju dobrih susjedskih odnosa koji su jedina alternativa za države nastale raspadom Jugoslavije', zaključio je gradonačelnik Željko Sabo.