KARAMARKO NA HTV-U

'Nikolić je bio četnik i to će morati isprati'

21.05.2012 u 21:08

Bionic
Reading

Tomislav Karamarko, novoizabrani predsjednik HDZ-a, u nastupnom intervju na HTV-u istaknuo je kako 'mora ujediniti sve frakcije u HDZ-u, jer se Hrvatska nalazi u preteškom momentu'

Četvrti predsjednik HDZ-a naveo je kako je 'aktualna Vlada povukla previše loših poteza' da bi oni, kao najveća oporbena stranka, mogli biti 'preslaba oporba'.

'Vlada nije imala sto dana, nego dvjesto što se tiče HDZ-a, jer je cijela priča oko izbora trajala predugo. Želim da ova Vlada uspije jer Hrvatska je moja zemlja, ali potezi koje vuku nisu dobri', kazao je Karamarko.

Na pitanje hoće li Jadranka Kosor i Vladimir Šeks zadržati funkcije koje obnašaju u Saboru, novi šef najjače oporbene stranke rekao je kako je o tome 'prerano govoriti' te da će o tome 'odlučiti Predsjedništvo'.

Kazao je i kako se s Kosor oko primopredaje, za koju očekuje da će biti za dva, tri dana, nije čuo, ali jest s njezinim zamjenikom Brankom Bačićem.

Sa svojim zamjenikom Dragom Prgometom, koji je podupirao njegova protukandidata Milana Kujundžića, razgovarao je u nekoliko navrata te da bi trebali 'dogovoriti modalitete suradnje'.

Za pobjedu Tomislava Nikolića u Srbiji kazao je kako je riječ o demokratskoj odluci koja 'možda nije po našoj volji'.

'Znamo tko je Nikolić, bio je desna ruka četničkog vojvode i to će morati dobro isprati. Nadamo se da neće biti problema u odnosima, no znat ćemo zauzimati čvrtsta stajalište', zaključio je Karamarko.

195069,195026,195004,194875